Foto: Bacau Streetball Challenge 2014 – ziua 2

Cum tot ce e frumos are un sfârșit, cea de-a patra ediție a turneului de baschet Bacau Streetball Challenge a ajuns la final. Peste 150 de concurenți au căutat coșul sâmbătă și duminică pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Bacău.

Ce am remarcat este că pe parcusul celor două zile meciurile au fost urmărite de sute de spectatori, lucru care mă face să întreb de ce autoritățile locale nu mai sprijină această competiție. 33 de echipe venite din toate colțurile țării s-au înscris în concursul de streetball 3 la 3.

Acestora li se adaugă momente precum aruncările de 3 puncte, freestyle (cu invitatul special Piotr Piwonksi din Polonia), 2 ball, X&0, demonstrații de beatbox, de street dance, de baschet în fotoliu rulant (emoționant moment!) și, desigur, spectaculoasele slamdunk-uri.

bacau streetball challenge 2014 ziua 2-5

Atmosfera a fost întreținută de DJ Urzi Que și Laur, care au încântat audienta cu o variație de hip hop, r&b și funk. Clasamentul final, pe fiecare categorie, a fost urmatorul:

JUNIOR:

  • 1. We Dem Boys (Bucuresti)
  • 2. Multiple Scoregasms (Bacau)
  • 3. Unu-n plus si trei degeaba (Brasov)

OPEN MIX:

  • 1. Los Lobos Max (Bucuresti)
  • 2. Intarziatii (Bacau)
  • 3. Tzei Piei Dei (Bucuresti)

OPEN:

  • 1. Castorii (Suceava,Buzau,Focsani)
  • 2. Sibienii (Husi,Sibiu)
  • 3. Babylon (Bucuresti)

bacau streetball challenge 2014 ziua 2-15

Bacau Streetball Challenge este singurul turneu din țară care are în cadrul său concursul de baschet X&O. Acesta a dovedit înca o dată ca este extrem de iubit de public și a fost câștigat, în urma a 7 runde de calificare, de Marius-Andrei Tudor din Focșani. Concursul de 3 puncte a fost câștigat de Marius Stoican (Targu Jiu), care și-a surclasat adversarii în finala. Concursul 2Ball a fost câștigat de băcăuanii Adrian Manciu și Radu Ranzescu.

Evenimentul cheie al turneului 4 BSC a fost reprezentat de concursul de Slamdunk. Câștigătorul desemnat de juriu a fost Maciej Paprocki (Gdansk – Polonia), care a reușit să impresioneze audiența prin execuția spectaculoasă și în forță a unor procedee cunoscute de către iubitorii acestui fenomen. Acesta i-a avut ca adversari pe cei mai buni dunkeri din Romania: Vlad Muscurel (București), Tudor Boruz (Câmpina), Amedeo Casale (Cluj), Grațian Pintea (Dej), Florin Popovici (Botosani) etc.

bacau streetball challenge 2014 ziua 2-23

Marele premiu și atracția principală pentru competitorii categoriei OPEN este reprezentarea României în 2015 la turneul de la Praga, Prague International Streetball, premiu revendicat de echipa Castorii din Suceava.

Organizația STEP, organizatorul evenimentului, își propune, odata cu afilierea FIBA 3X3, sa introduca turneul de la Bacău în circuitul mondial de baschet 3X3. Le țin pumnii.

Sponsori și parteneri ai BSC 2014: General Intermed, Bucovina, Deep Freeze, Moldoglass, McDonalds Bacau, Hotel Decebal, Grafit și Legend Tatoo.

Fotografiile din prima zi le puteți vedea aici, iar mai jos aveți fotografiile de duminică, ultima zi a competiției. În funcție de timp, zilele astea voi reveni cu un video report de la Bacău Streetball Challenge 2014.

One thought on “Foto: Bacau Streetball Challenge 2014 – ziua 2

  1. Pai baietii astia care organizeaza si ei o chestie misto pt BC nu isi permit sa dea spaga (ca altii)… De asta nu sunt finantati de la CL. Dar popii pot sa isi faca album cu biserici de 4 miliarde de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *