24 de milioane de euro pentru campusul dual din sudul Bacăului

Super veste pentru Bacău în prag de sărbători: campusul pentru învățământ dual propus în sudul orașului primește o finanțare de 24 de milioane de euro din PNRR!

Campusul va include atât infrastructură pentru pregătirea profesională a elevilor și a studenților (ateliere, laboratoare, expoziții), cât și infrastructură socială pentru elevi și studenți (spații de cazare și masă, terenuri de sport), urmând a fi construit până la 30 septembrie 2025 și a fi funcțional la nivel de consorțiu până la data de 31 martie 2026.

Consorțiul reunește municipalitatea, Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar, Universitatea „Vasile Alecsandri”, companiile Aerostar și Sudometal, dar și Colegiul „NV Karpen” și Liceul „Anghel Saligny”, având ca scop direct dezvoltarea învățământului dual în Bacău.

Clădirile vor fi echipate corespunzător pentru ateliere digitale, pe baza unui concept de digitalizare adaptat profilului liceelor și instituțiilor de învâțământ superior de stat acreditate care au programe de studii în științe inginerești sau în domenii prioritare de dezvoltare.

Locația exactă: 3 hectare pe strada Condorilor, pe amplasamentul ocupat în prezent de liceele Henri Coandă și Catolic Sf. Iosif.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *