Din cauza autorităților, campania de sterilizare gratuită a câinilor din Bacău a fost anulată

După ce ieri a trimis un comunicat în care se lăuda că se numără printre puținele primării din țară care asigură sterilizarea gratuită a câinilor fără stăpân (ceea ce e total fals), astăzi aflăm că aceeași Primărie a municipiului Bacău a anulat campania de sterilizare din perioada 11-13 martie 2016 inițiată și finanțată de SSDR (Sadies Stray Dog Rescue), o organizație din Marea Britanie preocupată de problema câinilor comunitari din Bacău. 

Acest lucru l-am aflat direct de la Lesley Ford, cea care conduce SSDR și care în cursul anului 2015 a sponsorizat Adăpostul Public de câini din subordinea Direcției de Salubrizare, Agrement și Parcuri (DSAP), condusă de liberalul Gabriel Grițcu, cu peste 50.000 de euro. Unde s-au dus acești bani este o altă întrebare pe care Lesley a pus-o aseară în mesajul său ce poate fi citit în întregime aici, pe grupul de Facebook al organizației internaționale.

Lesley Ford susține că tot bugetul pe care organizația pe care o reprezintă l-a alocat pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân din Bacău a ajuns în buzunarele cuiva. De asemenea, aceasta acuză medicii veterinari din Bacău că pun bețe în roate acestor campanii de sterilizare și că autoritățile răspund afirmativ lobby-ului făcut de acești oameni gata să pună interesele lor financiare mai presus de binele comunității.

ssdr caini bacau

Se pare că presiunea veterinarilor a început încă de la campania de sterilizare din toamnă, aceasta culminând acum cu determinarea Direcției Sanitare Veterinare să trimită o adresă către Primăria Bacău prin care să ceară respectarea normelor în vigoare, agățându-se de faptul că garajul pus la dispoziție de primărie nu ar fi autorizat. Numai că esența reacțiilor DSVSA pe acest subiect e alta: necesitatea cooptării clinicilor și medicilor veterinari locali în proiect. Adică să câștige și ei niște bani.

Lesley a încercat să facă treabă de la bun început cu medicii veterinari din Bacău, însă aceștia s-au dovedit a fi mai scumpi decât cei din UK, așa că SSDR ar fi venit săptămâna viitoare în Bacău cu propria aparatură și cu doctorii săi. În plus, nu era vorba de 300 de câini, așa cum a afirmat DSVSA, ci de 1.000 de câini pe care SSDR dorește să îi sterilizeze, lovind în cauza problemei: înmulțirea câinilor. Degeaba vorbim despre adăpost și gândirea criminală a lui Grițcu dacă nu acționăm la rădăcina problemei.

De ce se opun autoritățile locale acestui proiect?
Doar pentru că niște veterinari nu reușesc să stoarcă niște bani în urma acestor acțiuni lăudabile?

campanie-sterilizare-bacau

7 thoughts on “Din cauza autorităților, campania de sterilizare gratuită a câinilor din Bacău a fost anulată

 1. Doar ganditi-va cum ar arata orasul peste 2-3 ani, daca de exemplu anul acesta s-ar sustine 3 campanii de sterilizare a cate 1000 caini comunitari (in conditiile in care o femela, statistic, poate produce impreuna cu puii ei, pana la 67.000 caini in 6 ani). In paralel, pe langa sterilizari contribuie enorm si adoptarea a catorva sute de caini anual de catre straini prin intermediul aceluiasi ONG Britanic, deci problema cainilor ar fi abordata din doua parti.

 2. Dacă nu curge, pica!
  Dacă nici nu pica nu se face.
  Asta e deviza primăriei!
  Și se vede f bine după cum arata orașul sub domnia Stavarache.

 3. Este absurd ,chiar aberant cum acesti nesimtiti,incapabili,derbedei ce nu si-au facut datoria timp un sfert de secol sa „bage bete-n roate ” unor persoane ce vin pentru a pune „umarul” in a ajuta si modifica tragica soarta a cateilor comunitari condamnati de catre niste hoti ce nu au nici o legatura cu medicina veterinara neimplicandu-se dar, asteptand sa castige cat mai mult ! Cum oare sa inventezi motive pentru a deturna un proiect de bun simt ? Nu exista nimeni sa-i puna la punct ,chiar Romania-i un „sat fara caini” ?

 4. Rusine veterinarilor din Bacau!!! Hotilor nu ati facut nimic pentru animalele alea 20 de ani si acum va fute grija unde vor fi sterilizate…..va e frica ca nu se vor mai naste suficienti caini sa va umpleti buzunarele!!! Sa va fie RUSINE!!!

 5. Se vede ca NU te-ai informat referitor la acest subiect, din contra, ai scris strict pentru a obtine cateva vizualizari.

   1. Gresite sunt cateva dintre lucrurile pe care le-ai scris aici. Cred ca o informare…corecta in ceea ce priveste atitudinea veterinarilor despre aceste campanii, dar si despre aceste campanii in sine, este necesara.
    Acest articol te poate costa cateva voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *