Bucharest, not Budapest! Da?

Pentru că astăzi am pus pe Instagram o fotografie cu drapelul național al României, zic să îmi fac treaba de patriot convins până la capăt și să laud cea mai recentă inițiativă publicitară a celor de la ROM Autentic, dezvoltată de McCann București și MRM România.

Ce român adevărat nu se simte indignat de confuzia pe care străinii o fac între București și Budapesta? O mulțime de artiști care au concertat la București au spus în deschiderea concertelor lor „Hello, Budapest”!

A început Michael Jackson în 1990, după care au urmat Iron Maiden, Morcheeba, Lenny Kravitz, Metallica, Ozzy Osbourne, etc. Oare cât de greu este să îți dai seama că ai aterizat în capitala României, nu în cea a Ungariei?

Autobuz rom bucharest not budapest

Confuzia a culminat primăvara trecută, când nu mai puțin de 400 de fani Athletic Bilbao au ratat finala Europa League de pe Arena Națională din cauză că au zburat cu avionul la Budapesta.

Cam astea sunt argumentele pentru care ROM Autentic, batonul de ciocolată tradițional românesc, împreună cu McCann și MRM, lansează campania „Bucharest, not Budapest”, o inițiativă ce își propunere să pună capăt confuziei între cele două capitale.

OOH - picture from Bucharest

2 thoughts on “Bucharest, not Budapest! Da?

  1. Lasa ca si ungurii sunt la fel de suparati, ca si noi. Se oftica ca strainii confunda Budapesta cu Bucurestiul.
    Poate ar trebui sa facem o campanie internationala intre Romania si Ungaria! O prima coalitie intre cele 2 tari 😀

  2. Pe mine ma enerveaza aceasta confuzie voita…Nu e OK can strainul sa confunde Bucharest cu Budapest, dar e OK sa confunde ROMAN cu ROM, ca deh! daca e pusa pe autobuzul ce zice Bucharest not Budapest, inseamna ca suntem o tara de ROMi ci nu de ROMANi. Pentru acest aspect nu se mai isterizeaza nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *