Bacaul si invatamantul

Observ ca in preajma alegerilor pentru primarie au aparut diferite panouri mai electorale de fel, in care se ridica in slavi tot ce tine de orasul Bacau in ultimii 4 ani. Corect, inteleg ca Stvarache vrea sa fie ales inca o data ca primar al mun. Bacau, dar nu cred ca este corect fata de cetateni sa minta public prin tone de afise publicitare.

Pomana electorala?

Ieri am fost la Colegiul Tehnic de Comunicatii „N. V. Karpen” Bacau – fostul PTTR pentru ca am fost instiintat de conducererea scolii mele ca voi lua bursa. Stavarache urma sa inmaneze zeci de burse, fiecare insumand 100 ron. Stavarache a fost punctual, la ora 11:00 a sosit in respectiva incapere in care se aflau in jur de 200 de elevi. Dupa ce primarul si-a spus discursul, a inceput inamanarea burselor. Fiecare director de scoala nu a ratat ocazia si a pupat in fund primarul cum nu se putea mai bine. De exemplu, directoarea de la scoala Ion Creanga a dat diplome de merit primarului si nu stiu cui din staful lui Stava, pe cand ea trebuia sa fie aici pentru a lua burse si diplome, nu pentru a da. Nu ca mi-as lauda profesorii, dar vreau sa va spun ca cei de la Liceul cu Program Sportiv nu au multumit primarului si nu au inceput sa preamareasca administratia Stavarache. Stiau din start ca evenimentul era doar inceputul campaniei electorale al lui Romeo Stavarache.

Directorii de scoli pupa in fund primarul

Stava a spus ca a vazut pe un site ca spunea cineva acolo ca de ce da aceste burse tocmai acum, in pragul campaniei electorale. El a spus ca este doar o simpla coincidenta si ca pana acum a trebuit sa repare scolile, a trebuit sa faca multe reforme-> „a trebuit sa creez un cadru placut elevilor” , hai lasa-ma…

A spus ca a facut terenuri de sport, bun, ai dreptate. Nu conteaza faptul ca terenurile sunt construite dintr-un caldaram de plastic compus din multiple placi de plastic, in genul cum se pun la presul din baie. Dar, domn’ primar, erau cei din Liceul cu Program Sportiv in sala, fotbalisti care se antreneaza pe un teren absolut desprins din secolul 21.

In fine, apreciez gestul lui Romeo, nu conteaza daca e sau nu campanie dar am 100 ron in buzunar + o diploma de merit, branded by Primaria Bacau.
A zis ca ne intanlim si luna viitoare, asa sa fie!

Cu toate ca nu prea imi place ce face, eu pe el l-as vota. Lupta se va da intre Stavarache si Sergiu Sechelariu si in loc sa vina Sergiu sa imi ia terenurile si sa construiasca mall pe ele, mai bine raman asa si poate pe viitor Romeo va reusi sa le repare si sa reamenajeze baza sportiva.

Jos sunt doua fotografii: prima este de ieri, de la acordarea burselor iar in a doua puteti vedea cu ce se lauda Romeo Stavarache in domeniul invatamantului.

Fotogarfie facuta de un coleg cu telefonul lui mobil


10 thoughts on “Bacaul si invatamantul

 1. Ok, Kristofer, dar sa zicem ca iese primar Romica si de la inceperea anului scolar 2008/2009 sisteaza acordarea acestor burse. Cum o sa te simti atunci? Inselat, tras pe sfoara?!

 2. Nu, ca sunt constient ca astea se dau doar acum, cred ca stim cu totii de ce.

  Eu m-as multumi daca ar iesi primar si ar face terenurile!

 3. Nu de putine ori am observat o obsesie in articolele tale, cu privire la terenurile de antrenament ale „bazei spotive” municipale. Ceea ce este de inteles judecand dupa activitatea sportiva pe care o practici pe teren.
  Totusi sa stii ca ar trebui sa privesti din mai multe perspective. De ce spun asta ? Ei bine, pentru ca oricine va fi primarul orasului in urmatorii ani va trebui(in mod normal) sa reabiliteze si sa desfasoare investitii in amenajarea sau chiar dezvoltarea unor baze sportive, chiar pe seama unui parteneriat public-privat.

  Concluzia: terenurile nu sunt problema actualului primar si nici al viitorului edil ci a orasului. Un oras al caror probleme sunt privite de multe ori dintr-o singura perspectiva.

 4. Corect, dar atunci de ce sustine ca, (citez din raportul lui): „Am repus pe picioare sportul bacauan”?
  A dat drumul la bazin, terenurile cum sunt, se pare ca a cam uitat sportul nr 1 in lume, adica fotbalul.

 5. Pe ce ti-o fi acordat tie bursa? Si in alta ordine de idei, mai foloseste si tu urmatoarele semne de punctuatie:,.:; – nu de alta, dar nu se poate citi textul!

 6. Intra dar atunci pe Ziarul de Bacau si pe Desteptarea, cele doua ziare care scriu exact ce gandesc patronii lor seara.

  Tonomatele orasului Bacau.

 7. Faza cu bursele este adevarata,dar intradevar nu primeste oricine :),insa ce a facut el pentru scoala mea?Problema cu caldura nu am avut,noi nu beneficiem de un teren de sport ,macar in limita bunului simt amenajat.Dar in fine,totusi,nu stiu daca la varsta ta ar trebui sa iei in discutie astfel de subiecte.

 8. Pai ar cam trebui sa ma iau. De ce? Cei care ne conduc nu se intereseaza despre asemenea subiecte, ei nu stiu ce se intampla, trebuie sa ii informezi nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *