Bacău, în 2017: Capitală a Tineretului din România și Oraș European al Sportului

#bacau2017 = Capitala Tineretului din România + Oraș European al Sportului. Acestea nu sunt doar niște simple titulaturi, chestii de pus în ramă, ci contextele potrivite pentru a demara activități și investiții publice pentru ambele domenii.

Fiți siguri că voi monitoriza ambele proiecte din postura de consilier local independent, lucru pe care îl voi face cu scopul ca angajamentele asumate să fie puse în practică de administrația condusă de primarul Cosmin Necula, desigur, cu implicarea comunității. Pe partea de tineret chiar voi avea un rol activ!

Dacă eram un politruc, n-aș fi inițiat candidatura Bacăului pentru Capitala Tineretului și aș fi criticat Primăria Bacău non-stop până în 2020. Totuși, am ales să fac ceva pentru oraș și să colaborez cu primarul pentru acest proiect, chiar dacă pe alte subiecte nu ne putem înțelege.

bacau-capitala

Bine, asta nu înseamnă că nu voi face opoziție în continuare. Sunt o grămadă de teme la care nu sunt compatibil cu administrația PSD și asta se poate observa pe viu în Consiliul Local și citi aici, pe blog. Există în continuare multe nereguli tolerate la nivelul executivului.

Concluzionând, contează ceea ce lăsăm în urmă, nu cât de talibani suntem!

P.S.: Mi-a plăcut foarte mult ce a spus Mihai Dragoș, președintele Consiliului Tineretului din România:

Titlurile nu sunt un concurs de miss, ci un concurs de planuri de dezvoltare. Contează, bineînțeles, și ce există, dar cel mai mult contează ce și cum este propus a se dezvolta! Dacă vreți să faceți ceva constructiv, oferiți o mână de ajutor pentru a face ca aceste experiențe să fi meritat. Zi bună! 🙂

5 thoughts on “Bacău, în 2017: Capitală a Tineretului din România și Oraș European al Sportului

   1. Daca tot vrei sa propui ,intreaba daca se pot spala caii cu sampon in bazin….stai cuminte ca ne trezim cu broaste in bazin ….a dat Necula gratis…

 1. Nu va ma laudati cu acest premiul …pentru ca sincer este penibil de acum
  Acest titlu poate vi obtinut de oricare localitate din Romania (
  CRITERII DE PARTICIPARE
  Oricare localitate de rangul 0, I, II sau III (municipii și orașe) in baza unei documentatii de max 40 de pagini in care trebuie sa raspunzi la niste intrebari.
  Mai multe despre gasiti aici: http://capitalatineretului.ro/apel/
  Probabil ca Bacaul a depus o documentatie mai buna decat celalalt competitor ( Constanta)
  premiul este de circa 50.000 de euro oferiti de catre sponsor.

  Problema este ca acest titlu …daca facem o analiza dupa documentatia depusa…nu garanteaza nici un fel de investitie (mare) pentru tinerii din Bacau.

  Asta in timp ce …de putin timp in Cluj sa deschis o baza sportiva si de agrement cu INTRARE GRATIS pentru tinerii din Cluj.

  Investitia a fost de 5 milioane de Euro!

  http://citynews.ro/eveniment/baza-sportiva-si-de-agrement-cartierul-gheorgheni-ce-facilitati-vor-fi-incluse-pe

  1. Clujul a fost Capitală Europeană a Tineretului în 2015, iar organizatorii acelui titlu se numără printre cei care au gândit și gestionează titlul de Capitala Tineretului din România tocmai în ideea ca și alte orașe din țară să se dezvolte pe zona de tineret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *