Despre începutul anului școlar: careul, politicienii, preoții, florile și spectacolele plictisitoare

Din păcate pentru noi, ăștia care scriem și ne uităm spre domeniul educației pe tot parcursul anului, a trecut ziua în care se discută serios despre învățământul din România. Se întâmplă în fiecare an, la începerea noul an școlar. Apoi, gata, opinia publică se întoarce la vadimii ei, la temele xenofobe și la evenimentele menite să ne ofere tuturor impresia că pe scena politică există mai multe tabere.

Mânat de propaganda politică și religioasă săvârșită ieri la mai toate școlile și liceele din țară, inclusiv la Târgoviște, unde președintele tuturor românilor a ținut morțiș să aibă spatele asigurat în timpul declarațiilor sale de Î.P.S. Tifon, am scris pe Adevarul.ro un articol despre Ordinul nescris al ministrului Educației.

De fapt, sunt 5 legi nescrise în ceea ce privește festivitățile de început de an școlar, care aparent se aplică peste tot.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, în baza articolelor nescrise din legile de convieţuire ale societăţii româneşti, a dorinţelor Bisericii Ortodoxe Române, a nevoii de propagandă politică, a aşteptărilor profesorilor, dar şi a capului plecat al părinţilor, în temeiul lipsei spiritului critic al elevilor, emite următorul ordin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *