Apusul din această seară @ Mamaia

Mă gândeam să menționez în titlu că e vorba de un apus surprins pe fundalul Lacului Siutghiol, însă exprimarea ar fi fost puțin pleonastică. Asta pentru că la Mamaia și nicăieri la malul Mării Negre nu poți vedea apusul privind marea. E logic. Soarele apune la vest, marea e spre est, ați prins ideea.

Am mai asistat pe malul mării noastre la ieșiri spectaculoase din scenă ale Sfântului Soare, însă nu la Mamaia, ci în Saturn (înainte de Liberty Parade 2010 – acea ediție legendară cu Above & Beyond) și în Eforie Sud (școlile de vară ale Consiliului Național al Elevilor din 2011 și 2012). Dacă în Saturn soarele se ascundea după Balta Mangalia, în Eforie Sud era vorba de celebrul Lac Techirghiol.

Gata, suficient cu lecția de geografie! Înainte să vedeți fotografiile din această seară, hai să vă spun câteva detalii și despre prezența mea aici, în stațiunea no. 1 a României. N-am numit-o așa doar din pricina mult comentatului club de manele din stațiune (chiar e bine că există, trebuie să existe ofertă muzicală pentru toate gusturile), ci și pentru că la Mamaia se cer și se rulează cei mai mulți bani de pe litoral.

Stau la Hotel Caraiman, unde particip zilele acestea la Școala de vară în domeniul egalității de șanse și a diversității în universități, împreună cu alți 30 de studenți din absolut toate colțurile țării. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului “Mobilizarea universităţilor pentru combaterea discriminării” (Egalitate în Universitate), implementat de Societatea Academică din România în parteneriat cu Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi Asociația Centrul pentru Educație și Dezvoltare Socială (CEDS).

Despre lucrurile pe care le învăț/discut/dezbat aici voi scrie zilele următoare. Până atunci, priviți cerul! 🙂

apus mamaia lacul siutghiol-2

apus mamaia lacul siutghiol-1

apus mamaia lacul siutghiol-3

apus mamaia lacul siutghiol-4

apus mamaia lacul siutghiol-5

2 thoughts on “Apusul din această seară @ Mamaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *