Apa – Esenta Vietii – un concurs organizat in Bacau de Ziua Apei

22 martie este ziua cand in fiecare an sarbatorim Ziua Internationala a Apei. Grupul Scolar Industrial „Letea” Bacau organizeaza anual un concurs intitulat „Apa – Esenta Vietii” care se adreseaza elevilor de clasa a IX-a ce au o singura ora de chimie pe saptamana.

Editia a III-a a concursului s-a desfasurat ieri 21 martie 2009. La editia din 2009 au participat:

 • Colegiul Tehnic „D. Mangeron”
 • Colegiul Economic „Ion Ghica”
 • Liceul cu Program Sportiv Bacau
 • Colegiul Tehnic „Ion Borcea” Buhusi
 • Grupul Scolar Agricol „J. M. Elias” Sascut
 • Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Bacau
 • Grupul Scolar de Ecologie si de Protectie a Mediului „G. Antipa”
 • Colegiul National „Stefan cel Mare”
 • Grupul Scolar Industrial Letea Bacau

Concursul a inceput la ora 9:30 si a durat mai bine de 5 ore. In acest timp s-au desfasurat proba scrisa grila, proba de cunostinte generale, proba ce presupunea prezentarile PowerPoint si premierea.
In jurul orei 11:30 s-a luat o pauza, elevii participanti fiind serviti cu pizza si suc, un gest foarte uman si de laudat. Elevii au primit diplome de participare si diplome de merit, toate fiind insotite de o mapa cu materiale informative + o ciocolata ROM.

Initiativa organizarii unui astfel de concurs este foarte buna, cel putin eu ca elev capat o anumita experienta care imi va fi utila in viitor. Am avut ocazia sa intalnesc profesori si directori intelegatori, cu unii dintre ei chiar contrazicandu-ma pe motiv ca nu s-a respectat regulamentul la prezentarile PowerPoint. Cativa elevi care au si castigat au venit cu un material realizat cu ajutorul unui alt program decat cel prevazut de regulament. Creatiile lor erau adevarate filme, PowerPoint nepermitandu-mi sa fac ceea ce faceam de exemplu cu un program de creat filme. Daca in regulament scria PowerPoint, PowerPoint trebuia sa fie.

Oricum, am ramas placut surprins de modul in care s-a organizat evenimentul si de modul in care au fost tratati elevii. Cei care doresc sa vada poze de la concurs o pot face accesand apaesentavietii.info.

10 thoughts on “Apa – Esenta Vietii – un concurs organizat in Bacau de Ziua Apei

 1. Felicitari!Am fost si eu la acel concurs si invat in economic.A fost bine organicat si ai facut un articol super ok.Bafta!

 2. Deci sa inteleg ca nu prea ti-a convenit ca am castigat cu Movie Maker si nu cu Power Point. Daca te-ai fi interesat cum trebuie sau macar daca ai fi fost atent ai fi vazut ca am fost singurul care nu a fost nevoie sa citeasca pentru a face prezentarea. Si observ ca nu stii cum se foloseste Movie Maker: se pune o poza, se scrie textul pe poza respectiva si eventual daca doresti poti pune si o coloana sonora. Dar nu asta te deranjeaza pe tine ci faptul ca tu probabil inveti intr-un liceu „mai de fite” si te deranjeaza ca a castigat unu din letea. Dar asta e, nu e deajuns sa fii „elita” pentru a castiga. Si totusi tematica era apa, nu Power Point, se puncta cunostintele despre apa. Si nu era un adevarat film, a fost chiar cea mai scurta prezentare. Dar am spus esentialul, nu am folosit discursuri lungi si plicticoase care nu reuseau sa ma faca sa fiu atent la cea ce se vorbeste. Stiu sigur ca nu ai sa postezi comentariul, dar totusi… si oricum, daca vrei, provoaca-ma odata la un debate sau la un test din orice ramura: istorie, logica literatura, chimie etc. si o sa iti dovedesc faptul ca am o cultura generala mai buna si decat a ta. Ai sa te convingi ca nu e nevoie sa fii nici tocilar nici „elita” pentru a avea ceva in cap.Aaa….si aveam medie si de Karpen si de Coanda, dar invat in letea pentru ca e printre putinele care avea si ecologie, profil pe care il ador.

 3. ooohhhhh…. inveti in letea ? :-s

  Oricum nu e diferenta prea mare dintre Letea si 'Economic..

 4. Si Karpen si Coanda… Te mandresti ca ai 7 si cv. ca sa intrii in liceele alea… slabule :-j

 5. Tocmai ce ma suna un amic, mare fan al blogului tau, si mi-a zis de commenturi. O intrebare nu pentru tine, ci pentru anonimul care a comentat ultimul: cat de dezaxat sa fii sa te apuci sa verifici cu cat se intra in acele licee, doar pentru a da un comentariu? Ok, zic ca tine, sunt slab, sunt de nota 7…dar am castigat. Ce sa-i faci? Acu si pentru tine o intrebare: tu chiar nu ai viata personala? Iti irosesti timpul cu blog-ul si postezi zi de zi? Eu in 3 luni abia am publicat 30 de postari. Aaa.. dar poate ca tu nu ai blogul ca sa exprimi ce ai de zis, pe tine te intereseaza sa faci trafic.OK!!! Oricum esti mult prea "deontolog" pentru gustul meu, am vazut ca politica o vezi ca pe ceva sublim, cand in realitate o doar o afacere profitabila pentru EI, cei mari… dar asta e, odihna placuta in continuare. Aaa, si la viitoarele comentarii nu voi mai raspunde ca sincer, "deontologismul" tau mi se pare cel putin aberant.

 6. Fiecare cu ce poate. Aceste 2-3 postari zilnice nu imi ocupa foarte mult timp, poate pentru ca pot si stiu sa le fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *