Ace Parade s-a încheiat pe circuitul Speed Park (foto și video)

N-am condus niciunul dintre cele două Ferrari venite la Bacău, însă am avut destul timp la dispoziție sâmbătă seara, la Speed Park, să-mi clătesc ochii. Și nu numai! Am stat pe buza circuitului, de unde am surprins în toată splendoarea „bolizii” din cadrul Ace Parade 2014, atât în fotografii, cât și într-un montaj video amatoricesc.

Ace Parade este o paradă dedicată împătimiților de automobilism din România și nu numai, având ca scop promovarea celor mai frumoase drumuri din România, mână-n mână cu, zic organizatorii, responsabilitatea și siguranța conducătorului auto. Mi-e greu să cred că cei aproximativ 25 de șoferi au stat cuminți cu sutele de cai ai mașinilor pe care le-au condus, însă cert este că au ajuns cu bine la Bacău, capătul traseului.

Caravana a plecat din București, a mers la Rânca, pe Transfăgărășan, apoi la Cluj-Napoca, Miercurea-Ciuc, Bușteni, punctul final al expediției fiind Speed Park Bacău, unde mașinile nu numai că au rulat pentru poze, dar s-au întrecut în timpi. Am fost non-stop cu ochii pe acel M5 negru (vreau și eu o tură!) și am fost dezamăgit de evoluțiile celor două Ferrari. La fel și băcăuanii veniți să privească finalul Ace Parade, într-un număr de câteva sute.

4 thoughts on “Ace Parade s-a încheiat pe circuitul Speed Park (foto și video)

  1. Si alea cateva ‘sute’ au plecat destul de repede…Pai zici ca incepe la 16:00 si masinile ajung debia dupa vreo 45 minute…cand anunti la 17:25 ca intr-un sfert de ora incepe pe pista si s-a facut 18:05 si ei nu dadeau semne ca intra pe pista sa se dea…Plus ca in momentul in care l-am vazut pe ala cu Ferrari ca incerca sa impresioneze gagica din dreapta si se dadea el mare si tare pe circuit ( sincer nu avea o treaba ) si astia faceau semne disperate sa opreasca iar el nu-i baga in seama, era clar cat de ‘tare’ era organizarea si instructajul..

  2. O intiativa cu adevarat laudabila, insa cand participantii erau in mare parte habarnisti si cocalari, rezultatul nu poate fi decat unul singur.
    Presupun ca s-a incercat un eveniment exclusivit, lucru care nu il inteleg. De ce nu o parada in adevaratul sens al cuvantului, in care sa se incerce adunarea a cat mai multor participanti? De ce nu ceva similar raliurilor de acum 70-80 de ani, in care se exista un loc de plecare si un finish, ruta nefiind prestabilita(cel putin nu in totalitate, eg: sa nu se foloseasca autostrazi), si eventual obligatia unor „check-pointuri” in diferite locatii/orase.

    Din nou spun, ma bucur ca se face asa ceva si in Romania, insa Ace Parade a fost adresata unui public tinta mic din toate punctele de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *