Update: 26 de magistrați băcăuani s-au declarat public împotriva proiectului de modificare a legilor justiției propus de ministrul Tudorel Toader

Peste 2.000 1.400 de magistrați din întreaga țară au semnat astăzi un memoriu adresat premierului Tudose și ministrului Tudorel Toader prin care le solicită acestor guvernanți retragerea proiectului de modificare a legilor justiției, atrăgând totodată atenția că propunerile anunțate, odată intrate în vigoare, vor influența cariera și activitatea profesională a magistraților pentru o perioadă îndelungată și vor produce dezechilibre în sistemul judiciar, aspecte ce au fost condamnate de Comisia Europeana în repetate randuri. 26 22 dintre semnatarii demersului sunt magistrați băcăuani, mai precis fiind vorba de 16 judecători și 10 procurori.

Așadar, ideea pe care încearcă politicienii de la putere să o inducă, și anume că doar procurorii ar fi împotriva acestui pachet legislativ aruncat pe piață de ministrul Justiției, este una falsă. De altfel, vreo 700 dintre magistrații din toată țara care și-au pus semnătura pe acest memoriu sunt procurori, restul de peste 1.300 activând ca judecători.

Lista celor 26 22 de judecători și procurori băcăuani care cer public retragerea proiectului de modificare a legilor justiției:

Andrei Răzvan, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacau
Blănariu Ancuța, judecător, Judecătoria Bacău
Boerosu Iustina Jora, judecător, Judecatoria Bacău
Bulat Sergiu, procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău
Candet Ana Maria, judecător, Judecatoria Bacău
Cazacu Dan Constantin, procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău
Dorobanțu Radu, judecător, Judecătoria Bacău
Dumitru Dan, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău
Enache Silviu Cătălin, judecător, Judecătoria Bacău
Enache Iulia, judecător, Judecătoria Bacău
Finică Adrian, judecător, Curtea de Apel Bacău
Finică Sorina, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău
Grecu Simona Loredana, Tribunalul Bacău
Ionescu Camelia, Tribunalul Bacău
Ivescu Iulia Mădălina, judecător, Judecătoria Bacău
Manole Alexandra, judecător, Judecătoria Bacău
Margină Cătălin, procuror, PT Bacău
Pascaru Gema Celina, procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău
Pînzaru Oana Georgeta, Tribunalul Bacău
Popescu Emanuela, judecător, Judecatoria Bacău
Popovici Andreea Manuela, judecător, Tribunalul Bacău
Spiridon Cristina Camelia, Tribunalul Bacău
Stasiuc Mădălina , procuror, Bacău
Stângaciu Horațiu Constantin, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău
Ștefan Gheorghe Daniel, procuror, PT Bacău
Ştefănescu Cezar, judecător, Curtea de Apel Bacău

Nu se mai poate accepta intoarcerea in timp, la reglementari legislative existente anterior anului 1989, prin readucerea justitiei sub control politic si largirea nepermisa a atributiilor ministrului Justitiei. – memoriul integral îl puteți citi aici

Chiar sunt bucuros să știu că în justiția băcăuană avem atâția magistrați cu tăria de caracter și curajul necesare pentru a ieși public și de a spune stop gândurilor dar mai ales inițiativelor periculoase pe care le are actuala putere guvernamentală și implicit parlamentară!

judecatoria bacau

foto: Google Street View

3 thoughts on “Update: 26 de magistrați băcăuani s-au declarat public împotriva proiectului de modificare a legilor justiției propus de ministrul Tudorel Toader

 1. Chiar ma intrebam cand aveti de gand sa ii scoateti la inaintare pe saracii magistrati bacauani (nu toti, tin sa precizez!!!) controlabili… bine ca stim de unde sa ii luam pe toti oamenii sistemului din justitia bacauana!

  Oricum, un sediu nou al judecatorie nu mai pupa! Cel putin nu de la guvernul nostru! HAHA!

  1. Care „noi”? Alo, vezi că te-a căutat Dragnea ca să îți spună să îți șlefuiești teoria conspirației. 🙂

   Oricum, ce să zic, dubioasă gândire! De parcă sediul judecătoriei nu ar fi util în primul rând cetățenilor pe care cică voi, cu partidul vostru, îi reprezentanți.

  2. Avand in vedere numarul de persoane condamnate, respectiv in curs de condamnare, ce provin din cadrul PSD, eu zic ca renovarea instantelor si a penitenciarului ar trebui sa fie prioritatea voastra numarul unu. Nu de alta,dar in aceste institutii veti petrece o buna bucata de timp.
   Iar dumneavoastra, dle Ghinghes, in calitate de consilier local, v-ati putea interesa daca daramatura aia de instanta numita judecatorie are autorizatie de incendiu, aviz ITM, DSP,etc. S-ar putea sa aveti o mare surpriza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *