1 lună fără bazin. Cât o mai dura? (update)

De mai bine de o lună de zile, Bazinul de Înot Bacău este închis. Inițial, adică la sfârșitul lunii august, Primăria Bacău a anunțat că bazinul va avea ușile închise pentru public până pe 15 septembrie pentru igienizarea bazinelor, înlocuirea apei și efectuarea unor lucrări de întreținere și reparații care sunt necesare pentru buna desfășurare a activității. Cam așa suna comunicatul.

Cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg mai deloc în administrația publică a municipiului Bacău (iar chestia asta pare să fi rămas la fel chiar și după 3 luni de la #SCHIMBarea primarului și a culorii politice majoritare), la 2 săptămâni distanță față de termenul avansat de primărie bazinul este în continuare impracticabil și închis pentru doritori.

La cererea cetățenilor și mai ales a sportivilor, săptămâna trecută, la ședința Comisiei juridice la care au fost discutate proiectele de hotărâre pentru ședința de vineri, am profitat de prezența lui Cristi Dumbravă, director adjunct la Administrare Baze Sportive, și l-am întrebat ce se întâmplă cu bazinul. Se pare că acesta a stat închis 2 săptămâni în plus pentru sistemul de iluminat subacvatic care, până la urmă, tot nu a fost rezolvat.

Pentru a scuti o mare parte din energia consumată pe iluminatul suspendat, am încercat să refacem iluminatul subacvatic. Am reușit să dăm de firma Mirta din Italia, am avut o discuție cu dânșii, iar oferta lor finală a fost de 15.000 de euro. Am renunțat la idee, iar toată treaba asta ne-a întârziat nițel. Ulterior ne-am apucat să umplem bazinele cu apă și de vreo 4 zile ne chinuim să o încălzim deoarece agentul termic nu este suficient. În prima zi a luat 4-5 grade, marți a luat doar 3, iar noi sperăm ca joi, cel târziu vineri, să dăm drumul la activitate, așa sperăm. – Cristi Dumbravă, miercuri, 28 septembrie 2016

Sâmbătă, 1 octombrie, bazinul era tot închis, chiar dacă primăria a anunțat încă de miercuri că acesta va fi redeschis începând de vineri, 30 septembrie.

Update: l-au redeschis azi.

 

One thought on “1 lună fără bazin. Cât o mai dura? (update)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *