Spațiul verde nu e depozit pentru deșeurile de la construcții!

Aseară, în timpul obișnuitei mele plimbări de seară cu bicicleta, când urcam podul Mărgineni, m-am uitat spre liniile de cale ferată și cumva sub pod, pe strada Depoului, am avut surpriza să văd cum un flăcău arunca resturi de la construcții pe spațiul verde, în vecinătatea unor blocuri.

L-am fotografiat, i-am reținut numărul de la mașină (BC-29-ASI) și, evident, cum orice cetățean responsabil trebuie să facă, am sunat la Poliția Locală și am sesizat fapta. Conform HCL nr. 234/2010, depozitarea materialelor de construcții sau deșeuri din construcții pe terenurile cu spații verzi sau în alte locuri decât cele special amenajate este interzisă.

Fapta constitutie contravenție și se amendează astfel: 500-2000 lei pentru persoanele fizice și 2000-2500 lei pentru persoanele juridice. Chiar sunt curios ce va face Poliția Locală în acest sens. Voi urmări sesizarea și mă voi asigura că vor fi luate măsuri. Asta pentru că vreau un oraș curat, nu unul în care oricine dorește poate arunca gunoaie și resturi de la construcții oriunde și oricând are chef.

Foto via Bacăul Civic

Update: a scris și Deșteptarea.

deseuri constructii bacau aruncate 2

deseuri constructii bacau aruncate 3

deseuri constructii bacau aruncate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *