Credeți că ați schimbat ceva dacă ați votat?

Pe toți vă apucă implicarea fix la alegeri, așa, că e cool, căci în rest vă pasă numai de binele vostru. Din egoism, ani de zile nu dați doi bani pe cei din jurul vostru, pe problemele din comunitate.

Vă este frică să raportați neregulile pe care le întâlniți la tot pasul, stați ca sfinții în fața profesorilor care vă cer lucruri absurde, tremurați în fața directorului/decanului, acceptați abuzurile la locul de muncă, iar acum, în ziua alegerilor, v-ați apucat să vă laudați cu marele vostru demers, votul.

Da, votul este un start, însă n-ați făcut nimic dacă, după ce votați, stați pe margine 4, 5 ani de zile. În măsura în care avem timp și energie, trebuie să ne monitorizăm aleșii. Să îi tragem la răspundere pentru ceea ce fac sau nu fac.

Raportați, faceți plângeri, fiți „procesomani”, implicați-vă în problemele comunității, comunicați, spuneți lucrurilor pe nume! Și votați, desigur!

P.S.: N-am să intru în discuții despre relevanța opțiunilor noastre, rezultatul alegerilor în plic și alianțele de după prezidențiale.

am votat

One thought on “Credeți că ați schimbat ceva dacă ați votat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *