Am lansat Inițiativa Băcăuană – platforma de idei pentru Bacău

Ieri, 1 noiembrie, am făcut ultimele retușuri și în cele din urmă am lansat Inițiativei Băcăuane, un proiect care își propune să adune idei dar mai ales oameni cu idei pentru dezvoltarea Bacăului.

Pe site puteți găsi deja primele patru idei cu, pentru și despre Bacău, care ne aparțin nouă, celor care ne-am gândit la Inițiativa Băcăuană: Marian Dămoc (manager Cetățeni Activi pentru Bacău și președinte RYMD), Dorin Chirilescu (artist), Andrei Andronic (antreprenor) și, cu voia voastră, subsemnatul.

initiativa bacauana

Marian Dămoc a scris despre Bacău – Capitală Culturală Europeană, realizând o analiză foarte pertinentă a modului în care este abordată această campanie în municipiul Bacău față de alte orașe din România care râvnesc la titlu pentru 2021.

Dorin Chirilescu ne face o invitație pentru a recredibiliza Bacăul și ne promite materiale interesante care să ne facă să vedem și partea pozitivă a orașului. Eu, unul, sunt foarte curios și aștept cu nerăbdare rezultatele campaniei lui.

Andrei Andronic dezvoltă o veche problemă: Aeroportul Bacău, care, spune el, este o șansă ce încă nu a primit culoar de zbor, comparând situația de la Bacău cu realizările de la Iași și Suceava.

Nu în cele din urmă, ideea pe care am dezvoltat-o eu se referă la lucrurile pe care le putem face în ceea ce privește îmbunătățirea mobilității urbane (transport, circulația persoanelor, trafic etc), plecând de la realizarea și adoptarea unui Plan de Mobilitate Urbană Durabilă, fără de care nu vom putea atrage fonduri europene în oraș în următorii ani.

4 idei mari și late, cărora sperăm să li se alăture multe altele în zilele următoare. Toți cei care au idei pentru Bacău pot contribui pe Inițiativa Băcăuană, o platformă prin care încercăm până la urmă să vedem ce se poate face și cu cine în județul Bacău. Dacă e să mă întrebați pe mine, Inițiativa Băcăuană e un test pentru societatea civilă locală, care trebuie să fie din ce în ce mai unită pentru a face lucrurile să meargă în direcția potrivită.

Vă așteptăm ideile pe site sau la contact@initiativabacauana.ro!

idei bacau

2 thoughts on “Am lansat Inițiativa Băcăuană – platforma de idei pentru Bacău

  1. interesant, dar ar fi pacat sa va opriti la platforma de idei si sa nu faceti o… platforma politica. Poate scapam de astia care ne conduc in viitor!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *