8 lucruri care îmi plac la iOS 8 – noul sistem de operare pentru iPhone și iPad

Ca un geek/Mactard/disperat/cum m-or mai numi cei care n-au tăria să recunoască faptul că dai un ban pe produsele Apple dar știi că face, aseară am urmărit conferința de deschidere a WWDC 2014 din San Francisco. Mă declar mulțumit de noutățile pentru Mac și iOS prezentate pe parcursul celor două ore de Tim Cook and co.

Au fost introduse OS X 10.10 Yosemite și iOS 8. Până în toamnă, când le voi instala pe device-urile mele, am aruncat o privire atentă asupra noutăților pe care le aduce iOS 8. Mai jos am trecut în revistă cele 8 funcții care îmi plac în mod deosebit la noua versiune a sistemului de operare pentru iPhone și iPad.

Continuity. Atâta vreme cât MacBook-ul sau iPad-ul se află conectate la aceeași rețea wireless, iOS 8 ne va oferi posibilitatea să preluăm și să inițiem apeluri fără a atinge iPhone-ul, deci direct de pe Mac sau de pe iPad. De asemenea, toate mesajele (chiar dacă sunt SMS-uri) le vom primi pe toate dispozitivele. Până acum, pe MacBook îmi apăreau numai mesajele text primite prin iMessage (colorate cu albastru). Acum le voi avea pe toate și voi putea răspunde la ele direct de pe Mac.

ios 8 continuity

Control manual pentru camera foto. Exact ca la DSLR, unde trag numai pe manual pentru că toate obiectivele mele au diafragmă fixă pe toată distanța focală, iOS 8 aduce noutăți pentru camera foto: timer, mod time-lapse, focus manual, expunere manuală etc. De asemenea, dezvoltatorii de aplicații vor avea posibilitatea să integreze în aplicațiile lor setări complet manuale pentru ISO, diafragmă și expunere. O, da!

ios 8 camera manual controls

Quick reply. Funcție valabilă cu jailbreak încă de când aveam 3GS. Apple s-a gândit în sfârșit să implementeze notificările interactive. Vom putea da un comentariu pe Facebook sau vom putea răspunde la mesajele din WhatsApp fără să intrăm în aceste aplicații, cu un simplu reply la notificarea primită în lock screen. Cam târziu, totuși…

ios 8 quick reply

Editare foto direct din aplicația Photos. Pe lângă funcțiile automate de ajustare a luminozității și a tonului de culoare, iOS 8 ne va oferi posibilitatea să umblăm la brightness, contrast, exposure, highlights, shadows, white balance, dar și să îndreptăm o fotografie.

ios 8 edit photos

Shazam din Siri. Pur și simplu ții apăsat butonul home și piesa pe care o auzi va fi identificată automat cu ajutorul Shazam, direct cu Siri, fără a mai avea nevoie de aplicație.

shazam siri

Spotlight… plus. Vom avea posibilitatea ca direct din spotlight să căutăm știri, informații pe Wikipedia, unde și când putem vedea un anumit film, o locație pe Google Maps sau rezultatele echipei de fotbal preferate. Cu un simplu swipe în jos, fără a intra în Safari. Nu înțeleg de ce nu au pus lucrurile astea și pe iOS 7.

ios 8 quick reply

Widgeturi în Notification Center. Toate aplicațiile vor putea afișa date în notification center.

iOS-8-widgets notifications center

Siri recunoaște limba română în iOS 8!

5 thoughts on “8 lucruri care îmi plac la iOS 8 – noul sistem de operare pentru iPhone și iPad

  1. Dragul meu Cristi :)) daca „face” un iPhone 34 de milioane, inseamna ca te-au spalat astia pe creier :)). Sunt produse premium, alea alea, dar NU, NU FAC atatia bani.

  2. Esti cam dur cu tine. Chiar au cele mai bune produse si e normal sa ii urmaresti daca e printre brandurile preferate..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *