Ăsta să fie oare hramul pe care îl purtăm cu toții?

Weekendul trecut și nu numai, căci nebunia a început vineri și s-a încheiat luni, pe 29 iunie, am asistat la întoarcerea în timp a Bacăului cu… câți ani oare? 10? 15? Nici nu mai știu exact cât a trecut de când cârnățăraia și debandada care veneau la pachet cu Festivalul Berii și Zilele Bacăului se instalau de cel puțin două ori pe an exact sub geamurile băcăuanilor din zona centrală. Oricum, chiar dacă eram micuț, și atunci mă întrebam cu ce au greșit săracii locuitori din zonă de sunt nevoiți să tolereze zgomotul și mizeria de la aceste manifestări câmp-orășenești.

Se pare că Primăriei Bacău îi era dor de vremurile sechelariene (nu mă mir, Romeo Stavarache are cam aceleași apucături, poate chiar mai rele) și s-a gândit să aprobe desfășurarea Hramului Bacăului 2015 exact în mijlocul orașului, între Parcul Trandafirilor, catedralele ortodoxe și Hotel Moldova.

Ați văzut cu ochii voștri ce a ieșit: 4 nopți zgomotoase, pline de mizerie și de aglomerație. Degeaba festivalul s-a ținut „pe cheltuiala Timișoreana” dacă zona a rămas devastată după plecarea comercianților. Reparațiile și restaurarea spațiilor verzi tot din banii noștri vor fi făcute.

Singura parte fericită a fost închiderea circulației pe Strada Nicolae Bălcescu, lucru pe care îl susțin și pentru care Cetățeni Activi pentru Bacău urmează să militeze în următoarea perioadă, alături de multe alte ONG-uri care doresc transformarea zonei centrale în una de promenadă, destinată sportului și adunărilor publice etc.

În rest, numai de rău. Cuvintele sunt de prisos, așa că vă las în compania imaginilor, realizate de mine cu telefonul mobil din dotare, după obișnuitele plimbări cu bicicleta.

hramul bacaului 2015-3

hramul bacaului 2015-4

hramul bacaului 2015-5

 

hramul bacaului 2015-6

hramul bacaului 2015-7

hramul bacaului 2015-8

hramul bacaului 2015-9

hramul bacaului 2015-11

hramul bacaului 2015-13 hramul bacaului 2015-14

hramul bacaului 2015-15

hramul bacaului 2015-16

4 thoughts on “Ăsta să fie oare hramul pe care îl purtăm cu toții?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *