Galerie foto: BIAS 2015

Sâmbătă am fost la BIAS (Bucharest International Air Show) 2015, cel mai mare spectacol aviatic care a avut loc vreodată în România, reunind 120 de avioane civile și militare și peste 200 de piloți și parașutiști. Am ajuns seara, motiv pentru care nu am văzut evoluția Turkish Stars. Aveau planificată o reprezentație și seara, însă au renunțat la ea. Păcat. Nu știu dacă vremea a fost cu adevărat de vină, căci Baltic Bees n-au avut nicio problemă să zboare.

Dacă la mitingul aviatic care s-a desfășurat săptămâna trecută în Bacău cel mai mult mi-a plăcut de Thunderboltul A-10 al americanilor, la BIAS 2015 am fost fascinat de Eurofighter Typhoon, mândria multi-rol de vânătoare a europenilor. Nou-nouț, avionul costă vreo 100 de milioane de euro și poate să facă față lejer unui F-22, chiar dacă acesta din urmă e de vreo două ori mai scump. Păcat că am ales vechiturile F-16 la mâna a treia din Portugalia în locul acestei frumoase și utile jucării construite de Aeronautica, BAE și EADS.

bias 2015 (18)

În rest, Jurgis Kairys s-a distrat din nou atât singur, cât și împreună cu Air Bandits la lăsarea serii (cu efecte pirotehnice, desigur!), Aeroclubul României a adus din nou echipa Hawks of Romania cu ale sale Extra 300, Pakistanul a venit cu un Super Mushshak, iar Forțele Aeriene Române au prezentat deja obișnuitele aparate IAR 330 și MiG-21 Lancer. Seara s-a încheiat cu un concert Iris cu Cristi Minculescu. N-au lipsit parașutiștii, planoarele (White Wings pe muzica formației Amadeus) sau baloanele cu aer cald.

De data asta nu m-am mai omorât atât de tare după fotografii, însă nu puteam să plec chiar cu mâna goală. Le puteți vedea mai jos, în număr de 40.

One thought on “Galerie foto: BIAS 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *