Foto: Regal aviatic la BIAS 2014

Spuneți-mi voi: era ceva mai frumos de făcut în acest weekend în București decât să merg la BIAS (Bucharest International Air Show) 2014 și să văd cel mai mare show aviatic din România? Sunt convins că nu.

Peste 80.000 de oameni au fost ieri la Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu pentru un… (nu știu cum să-i spun) regal aviatic. Da, ăsta-i termenul cel mai potrivit pentru ce am văzut și fotografiat aseară la Băneasa.

show aviatic bias 2014 (48)

Fotografiile și ce urmează să vă spun sunt valabile pentru partea a doua a evenimentului, care a început la 18:00. Ce merită punctat:

  • formația de 6 YAK-52 a Forțelor Aeriene Române
  • Jurgis Kairys (multiplu campion mondial și inginer la Sukhoi), făcând cu al său SU-31 modificat niște acrobații incredibile; efectiv sfidează legile aerodinamicii
  • Baltic Bees (5 aeronave L-39C) – foarte grațioși litonienii în formație și geniali când fac ruperea la verticală

show aviatic bias 2014 (12)

  • Iacării Acrobați – chiar dacă i-am văzut săptămâna trecută la Bacău, mi-au plăcut foarte mult și acum, mai ales la final, când au închis show-ul alături de Jurgis Kairys, folosindu-se, în stilul lor caracteristic, de efecte pirotehnice. Spectacol incendiar în adevăratul sens al cuvântului!
  • Hawks of Romania de la Aeroclubul României (la înăltime, ca de obicei)
  • White Wings (planoare) & Blue Wings (parașutiști)
  • MiG-21 Lancer, IAR 330, C27-J Spartan ale Armatei

Condițiile meteo au fost perfecte. Decizia de a muta show-ul duminică s-a dovedit decisivă și binevenită. Am prins un apus perfect, numai bun pentru a-l folosi ca fundal la câteva fotografii. Este al treilea miting aviatic la care particip luna aceasta, după Clinceni Airshow 2014 și Mitingul Aerian de la Bacău. Gata cu pălăvrăgeala, știu că sunteți aici pentru fotografii.

3 thoughts on “Foto: Regal aviatic la BIAS 2014

  1. Super misto….nici nu se compara cu ce a fost la Bacau! Kristofer, cu ce aparat si obiectiv ai lucrat la pozele astea? Le-ai mai facut crop, le-ai mai prelucrat, si daca da cu ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *