Festivalul Luminii, sambata in Bacau

„Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte” este tema evenimentului denumit, in mod simbolic, „Festivalul Luminii„, un proiect cu traditie a cercetasilor din România, care, anul acesta, se va desfasura sambata, in data de 13 martie 2010, intre orele 19:00 si 21:00, in Piaţa Tricolorului din Bacau.


Acest eveniment ofera comunitatii locale un cadru natural unic realizat prin eforturile imbinate ale multor membrii ai comunitatii locale (copii, parinti, profesori, studenti, sau orice alti cetateni implicati). Astfel, toate decoratiunile pregatite cu aceasta ocazie (aproximativ 3.000 de cutiute de hartie de diverse forme, marimi, culori), desenele realizate de copii, fotografiile expuse in cadrul expozitiei foto, etc., sunt o modalitate prin care oamenii simpli pot aduce un dar Bacăului, prin acestui spatiu de manifestare artistica si spirituala, in etapa de pregatire a evenimentului sau chiar in seara de 13 martie.


Datorita acestui fapt, Festivalul Luminii, inseamna mai mult decat un spatiu plin de 3.000 de lumanari, jongleuri, fotografii si desene, arta urbana si oameni. Festivalul Luminii inseamna o modalitate de a opri timpul in loc, in centrul orasului, in ciuda agitatiei zilnice urbane, si de face bacauanii sa contribuie, cu mic cu mare, la valorificarea timpului, a lucrurilor importante si a celor minore din viata, sau macar la o varianta extrem de originala de arta si relaxare. (sursa: comunicat oficial de presa)

Activitati:

  • Expozitie de fotografie
  • Expozitie de desene
  • Cantece folk
  • Spectacol de jonglerie

Colaboratori: Primaria Municipiului Bacau si SC Transport Public SA Bacau
Colaboratori media: Trustul de Presa Desteptarea, Ziarul de Bacau, Adevarul de Seara, 1 TV Bacau, Euro TV, Zile si Nopti, SuperBC, kristofer93.com, ContraSENS.com si InimaBacaului.ro3 thoughts on “Festivalul Luminii, sambata in Bacau

  1. Festivalu' asta imi da mai multe idei de facut panarama decat Tudor Chirila, da' momentan nu sunt pe blogu' meu (ala inexistent) si nu-mi permit :)). Ce vroiam sa zic era ca o actiune de asta era foarte faina de Earth Our, daca se aprindeau niste multe lumanari prin parc si se puteau plimba oamenii in voie in ora aia. La momentu' asta al anului, mai ales ca e si multa zapada prin oras (vorba lu' Tase), o sa iasa ceva lame de tot.
    Si apropo, sa pui numele unei organizatii "Cercetasii Romaniei" e ca si cum ai vrea cu tot dinadinsu' sa-i alungi pe tineri de la asemenea manifestatii, si sa trezesti(probabil) amintirile pensionarilor de pe vremea impuscatului.

  2. Salut Alex. ON Cercetasii Romaniei este cea mai mare organizatie de tineret din tara. Imagineaza-ti ca daca ai aduna toti cercetasii din lume la un loc ar crea o populatie mai mare ca cea a Romaniei. Ar fi aprox. 28.000.000 de cercetasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *