Start Conferinței studențești Constant 2014

Chiar dacă e vineri și nu aveam programate cursuri, am început ziua de astăzi la facultate. Nu oricum, ci cu „Gaudeamus igitur”, care a deschis Conferința studențească anuală „CONSTANT”, manifestare științifică internațională ce se află la cea de-a patra ediție. V-am zis deja că m-am înscris cu un studiu, primul meu demers științitic.

După plenul de bun venit de dimineață, intervențiile cadrelor didactice din Universitatea „Nicolae Titulescu” din București și Universitatea din Miskolc (Ungaria), organizatori ai evenimentului, dar și după prezentările a doi studenți, eu și colegii mei de la Administrație publică ne-am retras în Laboratorul de informatică. Acolo am împărțit aerul, pe parcursul a câteva ore, atât cu colegii de la Relații internaționale și studii europene, cât și cu studenți de la SNSPA.

Juriul i-a avut în componență pe lectorii universitari Diana Deleanu, Diana Neaga și Mirela Cerchez, cu rol de moderatori. Am ajuns în fața dânșilor și a colegilor cu lucrarea „Principiul transparenței și al consultării cetățenilor din administrația publică locală”. Mâine, după afișarea rezultatelor, indiferent dacă voi câștiga sau nu vreun premiu, voi publica studiul aici, pe blog, încercând totodată și să îl rezum. Să vedem, să vedem… 🙂

constant 2014 titulescu (2)

Am luat parte la o sesiune de comunicări științifice foarte interesantă, cu teme care au stârnit o mulțime de reacții și pe marginea cărora (nu m-am putut abține) fie am comentat, fie am pus întrebări, fie am ridicat mingi la fileu colegilor mai emoționați. S-a vorbit despre:

 • inserția tinerilor pe piața muncii;
 • globalizare în contextul „Primăverii arabe”;
 • prestarea de servicii în folosul comunității;
 • răspunderea administrativ-contravențională;
 • conținutul constitutiv al contravenției;
 • separația și echilibrul puterilor în stat;
 • Euromaidan;
 • eco-socialism;
 • actul administrativ;
 • feminismul în România post-comunistă;
 • transparența decizională și consultarea cetățenilor.

Toate acestea au fost înscrise la secțiunea a III-a, dedicată științelor sociale și administrative. Celelalte două secțiuni au vizat științele economice și științele juridice, aceasta din urmă având ca subsecțiuni dreptul penal, dreptul privat și dreptul public.

CONSTANT 2014 este manifestare cu caracter internaţional, organizată de Universitatea “Nicolae Titulescu” din Bucureşti şi Universitatea din Miskolc, Ungaria, în parteneriat cu Fundaţia de Drept şi Relaţii Internaţionale “Nicolae Titulescu”, Asociatia Studentilor Universitatii Nicolae Titulescu (ASUNT) şi Editura Universității “Nicolae Titulescu” din Bucureşti.

constant 2014 titulescu (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *