Lui Charlie nu i-au plăcut deloc românii

Până să discutăm despre musulmani, prost înțeleasa libertate de exprimare sau despre titlurile 100% rasiste ale publicației de pamflet Charlie Hebdo, despre care Casa Albă n-avea o părere deloc bună în urmă cu vreo doi ani (dar asta deja e altă discuție), hai să vă spun, dar mai ales să vă arăt de ce ieri am zis pe Facebook că „nu sunt Charlie” și, implicit, de ce nu fac parte din turma de oi care și-au schimbat avatarul.

E condamnabil ce au făcut acei doi teroriști ieri, când au mitraliat întreaga redacție a ziarului de pamflet Charlie Hebdo și merită ani buni de închisoare pentru faptele lor. Dacă într-adevăr sunt musulmani și teroriști, așa cum spune toată presa internațională, cred că rezolvau mult mai multe lucruri dacă organizau un protest în fața publicației. Găseau suficienți „frați de cruce” pentru un astfel de demers. Ce vreau să zic e că violența fizică ori verbală nu are ce căuta în nicio chestiune din această societate.

Totuși, legat de „eu nu sunt Charlie”, să nu uităm/să ne amintim sau să cunoaștem vorbele deloc frumoase ale presei franceze la adresa românilor de-a lungul ultimilor ani. Că suntem imigranți, că suntem țigani, că ale noastre frumoase domnișoare le fură bărbații etc. Să nu credeți că cei de la Charlie Hebdo nu au avut și ei un cuvânt de spus. Ba chiar au avut mai multe! Două, trei… iar astea le-am găsit aseară, în grabă, după ce am avut pentru câteva secunde impulsul de a-mi pune pe pereții virtuali „Je suis Charlie”.

Non merci!

3 thoughts on “Lui Charlie nu i-au plăcut deloc românii

  1. In sfarsit, cineva intreg la minte.
    E trist ce s-a intamplat, dar aia si-au cautat-o. Scriau cu politisti in redactie de cativa ani de zile din cauza rasismului lor.

  2. Mefisto esti la fel ca acei criminali. Indiferent cat de mult au ras ei de toata lumea, nu cred ca este corect sa fie omorati. Romanii rad de oricine si batjocoresc orice. Acum tu spui ca pentru doua caricaturi la adresa romanilor „si-au cautat-o”, deci esti de acord cu crimele. Esti un gunoi uman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *