„Victor” Radu Ababei a semnat cu Securitatea ca să își toarne colegii

Ca să vă dați seama cine conduce astăzi Bacăul, cred că e nevoie ca toată să lumea să știe cu ce se ocupa Radu Ababei, actual viceprimar și cadru universitar, în timpul liceului, pe vremea lui Ceaușescu.

Conform Adeverinței nr. 8498 din 1 septembrie 2009 a Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), Radu Ababei a fost recrutat de Securitate pe 25.07.1980 pentru supraveghere informativă în rândul elevilor din anul său de studiu.

radu ababei sedinta consiliul local bacau 1 februarie 2016-2

Radu Ababei nu a refuzat atunci propunerea Securității ci, așa cum arată dosarul de grup fond rețea nr. R 91911 ce cuprinde fișe ale colaboratorilor din rândul elevilor din județul Bacău, a semnat angajamentul, dobândind numele conspirativ „Victor”. Pentru că nu mai era elev, deci nici util, la 04.08.1981 a fost abandonat din rețea.

Din formularea „Nu mai este util” din documentul CNSAS eu înțeleg totuși că la un moment dat a fost util Securității, chiar dacă astăzi nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securității, așa cum indică documentul.

Dacă e să ne luăm după criteriile de integritate pentru candidații PNL, în special după punctul 1 al decalogului privind lustrația, Radu Ababei nu ar avea ce căuta pe lista PNL Bacău de consilieri la alegerile locale din acest an. Să vedem, să vedem, ce-o să iasă. 🙂

radu ababei securitate victor cnsas

One thought on “„Victor” Radu Ababei a semnat cu Securitatea ca să își toarne colegii

  1. si ce! ne doare cine a fost informator in urma cu 30-40 de ani sau ne doare lipsa locurilor de munca performante din Bacau si zona moldovei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *