Rupeți-vă gâturile, dragi artiști!

Parcul Catedralei a găzduit miercuri, 3 iulie, primul „Concert pentru suflet” de anul acesta. Un eveniment foarte frumos, la care din păcate nu am putut să ajung. Peste 30 de tineri băcăuani talentați au bucurat publicul prezent în Parc cu reprezentațiile lor instrumentale  și vocale live.

Doi prieteni care au fost acolo și care au stat câteva minute la concert mi-au semnalat o situție interesantă. Scena improvizată din Parcul Catedralei, ce găzduiește artiștii la astfel de concerte, arată deplorabil.

Partenerul direct al Salonului de Piane este Primăria Bacău, care sprijină financiar „Concertele pentru suflet”. Tot Primăria este instituția care trebuie să aibă grijă ca mobilierul stradal să arate bine, că de aia plătim taxe și impozite la bugetul local.

scena dezafectata in parcul catedralei bacau-1

Când ești partenerul principal al unui astfel de eveniment cultural, o inițiativă de lăudat, și te lauzi cu asta, atenția la astfel de detalii trebuie să fie sporită. Mai ales dacă sloganul sună cam așa: „pentru o comunitate sănătoasă și performantă”.

Pentru artiști, imaginea și decorul sunt esențiale, așa cum un teren de iarbă este determinant pentru cei care vor să învețe fotbal, așa cum un primar are nevoie de birou, așa cum marii constructori au nevoie de garaje pentru utilajele lor.

Poze de la concert găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *