Mesajul meu (de delimitare) de Ziua presei

De Ziua Presei, mă delimitez clar de tratamentul pe care primarul Stanciu-Viziteu al Bacăului îl aplică jurnaliștilor care activează și își fac treaba la nivel local.

A dat în judecată doi jurnaliști băcăuani pentru pamflete și meme-uri pe Facebook și le cere câte 100.000 de lei de căciulă, reclamă ziare la autoritatea care se ocupă cu datele personale pentru postarea unor proiecte și informații publice, iar lista de uneltiri la adresa presei locale poate continua.

Indiferent cât de comodă sau incomodă ar fi, presa trebuie respectată, iar orice persoană publică, mai ales una care este aleasă să activeze în folosul cetățenilor, are obligația de a da socoteală și de a răspunde întrebărilor jurnaliștilor, cum și obligația jurnaliștilor este să pună întrebări în folosul interesului public.

Cine nu conștientizează asta consider că nu are ce căuta într-o poziție politică reprezentativă. Cine nu vrea să dea socoteală în fața presei cu siguranță are aceleași gânduri și față de cetățenii pe care cică îi reprezintă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *