Greaua mostenire, pretext pentru naivi

Va amintiti de campania electorala pentru parlamentarele din 2008? Presupun ca da, mai ales naivii. Oricum, profesorii votanti nu vor uita prea usor acea marire de 50% care se pare ca le-a mancat zilele.

Sindicalistii nu vad criza si nu inteleg prin ce perioada grea trece Romania in aceasta perioada.
Nu stiu daca au ce cauta in discutie acestia, dar nici elevii nu pot uita campania electorala dinaintea alegerilor parlamentare: mai multi oameni politici promiteau atunci ca vor dubla alocatia in urmatorii 4 ani de zile. Tin minte ca ma durea capul de la discutiile dintre colegii mei: „Baaaa, fac astia alocatia 80 de lei!”

Imi mai aduc aminte ca toate discutiile purtate de soferi sau de cetatenii care se duc des spre vestul Europei aveau ca punct de pornire urmatoarea fraza: „Auzi frate? Iti dai seama cum va fi cu 1000 de kilometri de autostrada in Romania?”

Nu, nu se maresc salariile cu 50%, nu vom avea in urmatorii 50 de ani 100 de km de autostrada in Romania si nici alocatiile nu vor atinge pragul de 80 de lei in urmatorii 10 ani, cred eu.

Cei aflati la putere stiu ca nu vor realiza ce au promis si cred ca si-au dat seama si de faptul ca „populatia, votantii, fraierii, pulimea, prostimea”, toti si-au dat seama ca alesii nu vor face lucrurile spuse in campanie si ca totul a fost o vrajeala, exact cum se intampla in Romania dupa alegeri. In ciuda nesimtirii lor, conducatorii au gasit rapid pretextul: „greaua mostenire” si…criza, criza, criza! Criza-n sus, criza-n jos! Nu mai pot cu criza! Crizatilor!

Mr. Geoana, cunosc mai multe persoane care s-au intors de la munca din strainatate, cand le dati cei 20 000 de euro?

6 thoughts on “Greaua mostenire, pretext pentru naivi

  1. :)))ha ha:))))))hahhahha:)))poi doar nu e prost statul roman sa dea 20000 euro de pomana(si nici nu ar trebui..pt ce sa le dea 20000 euro?asa doar ca s au intors in tara..)Brvo ms geona ai tras o teapa la mari prosti

  2. eu sunt de parere k nu ar trebui sa dea nici un euro k sau intors romanii in tzara k c iam pus noi sa se duca akolo ?!la c sa vina inapoi k oriqm romanul cinstit avea loc de munca si in romania .
    In plus asta ar insemna sa se intoarca totzi tiganii in tara si asta nu cred k ar fi bn deloc:))

  3. Cine a avut atat de putin creier incat sa creada promisiunile astora, n-are decat sa fie foooaaaarte dezamagit acum!

  4. ba, da’ voi n-aveti creiere bah?

    haha… politica e politica, frate. nu vrea nimeni binele cetateanului de rand. ei promit marea cu sarea ca oricum romaanul e moale si nu are cin sa-i traga la raspundere.

  5. eu cred k sunt cateva persoane in tara asta (nu politicieni, ci cei care le dau bani pt reclame si marketing) care conduc toate intamplarile … iar ei raspunde persoanelor si mai puternici din sua,rusia s.a.m.d. lucrurile astea „simple” (marirea salariilor, de ex) exista k noi „mici” sa nu cumva vedem si aflam lucrurile „mari”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *