George Bacovia si orasul Bacau – foto

George Bacovia cu numele adevarat de George Vasiliu a trait intre anii 1881 – 1957.
S-a nascut, a copilarit si a scris cele mai importante poezii ale sale la Bacau.

Aflati mai multe despre George Bacovia pe wikipedia!

Unii spun ca el si-ar fi luat pseudonimul de Bacovia din denumirea orasului in care s-a nascut , Bacau. Importante repere locale ii poarta numele in prezent. Am fost si le-am pozat iar astazi vi le ofer voua spre vizualizare!
Bacovia in Bacau: parc, statuie, casa memoriala, strada, liceu (ex).

Mi se pare cam anapoda sa pui numele de Ferdinand I unui liceu cu prestigiu din Bacau, oras al lui Bacovia. Unu: Ferdinand nu este roman, doi: Liceul Ferdinand purta numele de Liceul Bacovia dar s-a schimbat tot in vremea lui Sechelariu.

Parcul Bacovia: langa Prefectura


Nu este un parc in adevaratul sens al cuvantului, dar…

Statuia lui Bacovia

Casa memoriala Goerge Bacovia

In curs de degradare continua

Oarecum ingramadita de adevarati mastodonti!

Strada George Bacovia

Fostul Liceu Bacovia – actualmente Ferdinand! De ce?

16 thoughts on “George Bacovia si orasul Bacau – foto

 1. Si mie mi se pare anapoda ca cineva de varsta ta sa-si dea cu parerea in felul asta despre cum ar trebui sa se cheme un liceu despre a carui istorie se pare ca nici nu s-a obosit sa se documenteze catusi de putin.

  Ferdinand s-a chemat vreo 70 de ani pana sa decida comunistii ca Bacovia da mai bine. Revenirea la numele original nu are legatura cu Sechelariu si a fost o decizie reparatorie.

  Pana nu ajungi sa inveti si tu la liceul ala sau sa ai habar cat de cat de el ar fi bine sa fii mai temperat in exprimare.

 2. Casa aia mare din spatele casei lu bacovia are 16 bai si 59 de dormitoare (Tatal meu a proiectat-o pentru unu) e imensa!!!! oamenii vorbesc la telefon ca sa se gaseasca prin casa:)

 3. Parerea mea, sper ca nu te deranjeaza: casa aia, langa casa lui Bacovia arata sinistru si e cam ingramadita.

  Locatia este buna, casa arata frumos spre foarte frumos…

 4. Tatal meu doar a proiectat-o 🙂 nu el a ales locatzia. E adevarat ca „magnatul” care a pus-o acolo trebuia sa o puna pe undeva pe la marginea orasului dar fiecare are parerea lui.
  Adevarat terenul este OMG ultra central si banuiesc ca a costat mai mult ca terenul unde este amplasat mallul cu toate ca acesta este si el in zona rezidentiala cea mai aglomerata din bacau.

 5. pentru b(primul de sus)
  sa stii ca esti un dobitoc
  sa ii pupi in cur pe comunisti
  pt cristi, care are toate laudele pt acest reportaj, si pe care il stimez, sa ma ierti ca vb urat pe blog;

 6. bacovia e un mare poet
  daca ai stii in buc cred ca au existat de-a lungul timpului peste o mie de starzi, scoli si licee si institutii cu nume de regi, oricat de mult au facut ei pt romania.
  dar un poet asa mare sa stii ca merita mai mult decat o strada jegoasa.
  daca esti bacauan cu atat mai mult ar trebui sa sustii numele de bacovia pt acel liceu.
  ps: nu am nimic cu ferdinand. culmea, stau la cateva strazi distanta de bvd ferdinand din bucuresti….

 7. Ii dau dreptate lui B, si cel care l-a criticat prin injuraturi este un cocalar incult care „SUGE PULA” de placere.

 8. Total de acord cu B.
  Reportajul asta este o mare prostie. E adevarat ca Bacovia merita mai mult decat „o strada jegoasa” dar voi dati aiurea.
  Cat despre Ramonica, cea care a spus ca Bacovia „era cam emo” esti o mare, mare dobitoaca sa spui asa ceva.Cum poti compara un rahatel de emo cu cineva ca Bacovia?!
  Cat despre tine Cristi, mi se pare ca esti cam patriot. Romania este o tara frumoasa, dar locuitorii ei sunt in marea majoritatea niste cacati. Scuza-mi expresia.

 9. Marele Bacovia, ce sa-ti spun… Un betiv care si-a petrecut majoritatea timpului prin sanatorii. Il laudati acum pentru ca are o valoare ca poet, dar daca ar fi trait in zilele noastre si l-ati fi intalnit pe strada, nu ati mai fi fost asa incantati de „marele Bacovia”. Si da, are un iz emo, dar curentul asta a aparut dupa el:)) Asa ca emonoizii ar trebui poate denumiti bacovi [„bacovieni” e prea profund pentru ei], nu Bacovia emo :)).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *