La cald, despre dezbaterea electorală de astăzi

Astăzi, cotidianul Deșteptarea a organizat o dezbatere la care am fost invitat în calitate de candidat independent la Primăria și Consiliul Local Bacău. Chiar dacă s-a ținut cu ușile închise, întâlnirea mi s-a părut corectă și echidistantă.

Până apare înregistrarea integrală a evenimentului (lucru care se va întâmpla, conform organizatorilor, după ora 18:00), am formulat la cald câteva concluzii personale.

A fost o întâlnire destul de scurtă, cu 4 secțiuni, cu întrebări personalizate destul de pertinente și teme diferite extrase din plic pentru fiecare candidat. Jurnaliștii mi-au părut echidistanți, iar formatul egal pentru toată lumea. Păcat că s-a ținut cu ușile închise. Nu s-a vorbit deloc despre educație, tineret și transport, lucru pe care l-am subliniat în concluzii.

Am răspuns la întrebările jurnaliștilor (despre sport și Stadionul Municipal, respectiv despre viziunea mea privind relația dintre primar și Consiliul Local) și i-am adresat o întrebare directă lui Cosmin Necula privind lipsa de curaj pe care ne-a demonstrat-o în acești ani în calitate de deputat, formulând interpelări executivului abia după ce a căzut Guvernul Ponta. În loc să răspundă la întrebare, Necula a început să laude fostul guvern PSD…

Am fost hotărât, critic vizavi de puținele teme despre care am fost întrebat și am pus accent la final pe lucrurile pe care le-am făcut până acum pentru Bacău ca blogger, reprezentant al tinerilor și activist civic. Nu în cele din urmă, am chemat tinerii la vot.

cristian ghinghes candidat independent dezbatere

Despre ceilalți:

 • Cosmin Necula a transformat tot evenimentul într-un circ, fiind foarte toxic și negativ. Efectiv s-a băgat peste toată lumea, nu a lăsat pe nimeni să vorbească, iar la întrebările puse de către jurnaliștii de la Deșteptarea și de către contracandidați a ocolit răspunsurile în cel mai pe față mod;
 • primarul condamnat și suspendat Romeo Stavarache a absentat, iar Claudiu Dorneanu, candidatul M10, s-a ridicat de la masă pentru că nu a fost de acord să fie filmat (de parcă nu asta era ideea);
 • Constantin Scripăț a subliniat că are de gând să omoare câinii comunitari, iar Dragoș Ștefan a insistat pe creșele pentru care a tot militat în Consiliul Local în ultimii ani. La final, încercând să se delimiteze de Berca și Stavarache, dl. Scripăț a declarat că o să-și ducă singur crucea dacă va fi acuzat de fapte de corupție. Interesant…
 • Cristinel Manolache a avut cel mai politicianist discurs, copiat cel mai probabil de la Mircea Geoană, șeful noului să partid, al cincilea din „carieră”. A tratat cu bărbăție chestiunea traseismului, încercând să o îmbrace în grija lui pentru Bacău. Nu prea i-a ieșit.
 • Dragoș Luchian a încercat să se afirme cu aceleași proiecte eșuate ale PNL, nu s-a dezis de Romeo Stavarache și de perioada în care a fost viceprimar și s-a justificat mult prea mult vizavi de acuzațiile privind blocul personal de 2 etaje pe care l-a construit pe strada Șoimului cât a fost viceprimar. Cine se scuză se acuză!
 • Emil Melinte a fost elegant, a lăudat toți contracandidații, s-a arătat foarte disponibil să colaboreze cu aceștia, dându-mi pe moment impresia că țelul lui este să se pună bine cu viitorii conducători ai urbei pentru un anumit interes personal. Sper ca în timp să dovedească contrariul.

Înregistrarea dezbaterii va fi online după ora 18:00.

Până atunci, nu uitați: Bacăul are nevoie de altcineva. De cineva nou! 🙂

dezbatere candidati desteptarea

3 thoughts on “La cald, despre dezbaterea electorală de astăzi

 1. Ghinghes- Melinte 1-1

  restul sunt colegi..
  daca Necula raspunde cu ce bani a ridicat domnul Benea cladirea, Buena Vista , poate sa puna intrebari si lui Luchian despre blocul ……

 2. Felicitari candidaților pentru curajul de a participa la aceasta prima dezbatere dar consider ca ar mai fi nevoie si de altele pana la alegeri. Mult succes, domnule Cristian Ghingheș!

 3. Se pare ca sistemul educational are o mare influenta. Inca mai facem extragerea subiectelor in plic? Foarte bine ca ai punctat elementele importante ca educatia, transportul si tineretul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *