Bacaul ieri si povestea unei fotografii

Luni, 14 decembrie 2009, ora 15:30, ma uit pe fereastra si vad un peisaj frumos. Sunt norocos azi. Pornesc camera foto, fac 2-3 setari si iau un cadru. Nu-i atat de reusit. Mai iau inca 2-3. Le analizez, mai umblu la expunere si mai fac 2-3 cadre. In fine, sunt multumit, cu toate ca primul plan al fotografiei e subexpus. Zic eu ca e normal. Am fotografiat cu sursa de lumina in fata si de obicei nu se face asta. Scot CF-ul din camera, il bag in card reader si mut pozele in computer. Selectez cel mai reusit cadru, il bag in Photoshop, il redimensionez si iau decizia ca ar trebui sa il pun pe blog. Drept urmare, ii pun si logo.

Ba, imi zic eu, bine, il pun pe blog, dar in ce context? Iar ma cearta „simpatizantii” ca fac articole seci si lipsite de esenta. Imi propun sa il introduc in contextul venirii iernii anuntate de meteorologi. Spun ca bla bla, uite, asta e unul dintre ultimele cadre din 2009 fara zapada, zic ca mai si vine iarna, si m-am scos. Salvez postul, dar inca nu il programez. Ascult 2-3 melodii, fac un top si scriu un articol, dupa care imi vine mintea la cap: Cristi, problema mare! Parca am mai facut asta in trecut (aici, aici si aici). Da, stiu, nu-i acelasi lucru, dar seamana. Ce fac? Reincalzesc ciorba? Nu-i bun…

Ascult iarasi doua-trei melodii, zic poate imi vine inspiratia, mai palavragesc pe messenger, iar la 23:55 imi vine o idee. Am transpus ideea si iata ce a iesit.

Orice fotografie are o poveste.

6 thoughts on “Bacaul ieri si povestea unei fotografii

  1. Se numeste fotografie contre-jour si este foarte des utilizata! Sunt fotografi care fac doar astfel de fotografii!
    Singura chestie care mie personal nu-mi place este ca ai un "strop" de lumina, o aberatie de lentila care putea fi evitata cu un filtru mai performant!
    Povestea e…ciudata! 🙂

  2. Frumoase poze. Cam la fel e si pe la noi prin craiova , ditamai nametii si ninsoarea uita sa se opreasca. Sa profitam de vremea asta atat cat mai tine , pana incepe zapada sa se topeasca si o sa devina tot o mocirla 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *