Apa mizerabila la robinete

Alaltaseara, apa care a curs la robintele multora dintre locuitorii orasului Bacau a fost foarte murdara. Culoarea era una maronie. Inteleg faptul ca se lucreaza la aductiunea de apa, am vazut asta circuland prin judet, dar eu cred se pot evita astfel de situatii in care apa sa fie de-a dreptul nefolosibila.

Cum? Pai este foarte simplu si cred ca dispunem de mijloacele necesare acestui lucru. Depozitam o cantitate mare de apa curata in cateva rezervoare imense si cand se lucreaza la conductele de apa utilizam aceasta rezerva.

Totusi, eu, locuitor, platesc apa pe care o consum si cred ca este dreptul meu ca la robinet sa curga o apa pe care o pot utiliza in gospodarie. N-am baut si nici nu voi bea apa de la robinet, dar cum ma spal daca apa este mizerabila, cum fac mancare? In situatii de genul acesta sunt nevoit sa apelez la solutii de lux gen spalatul cu apa minerala.

Ieri dimineata mi s-a parut ca situatia revenise la normal, ca apa era curata. Dar, de unde? Am facut un mic test. Am umplut un lighean, dupa care l-am varsat. Pe fundul ligheanului au ramas resturi de apa murdara. Nu vreau sa pun poza cu ligheanul aici deoarece nu mi se pare foarte estetic sa fac acest lucru.

10 thoughts on “Apa mizerabila la robinete

  1. Long live Stava….ca ne aduce apa curata, POTABILA, de nu stiu cati ani…parca ne-am cam saturat de promisiuni. Sa va spalati mult si bine cu apa cat mai jegoasa!

  2. 😐 Se mai intampla si chestii d-astea :). Trebuie sa te obisnuiesti, traiesti in Romania :)).

  3. Nu ai dreptate.
    Nu este de vina apa, ci faptul ca opresc ei apa. Cand ii dau drumul (apei) ( actiunea se mai numeste "lovitura berbecului" ), ea vine cu presiune si spala peretii conductei. De aceea este apa asa ruginie.
    Indiferent de calitatea apei, daca tevile nu sunt noi, apa tot ruginie o sa vina.

  4. felititari anonimului care a explicat cum sta treaba…. iar treaba ta cu rezervoare, nu ti se pare ca e SF? gandesti macar ce capatitate ar trebui sa aiba sa alimenteze un cartier? pentru cateva ore?

  5. Kristofer, cati litri de apa crezi ca utilizeaza un bacauan pe zi? Te rog frumos sa-mi dai un numar (de curiozitate intreb) MS anticipat!

  6. Tu glumesti? Tu pari un baiat cat de cat deschis la minte. Te provoc ca o zi din viata ta sa fii foarte atent la cantitatea de apa pe care o consumi (care se consuma in jurul tau). Adica dimineata cand te speli pe dinti sa vezi cat consumi, cati litri de apa se duc in WC, cat consumi cand faci dus, cati litri de apa se folosesc pentru curatenia din casa, din oras, de la scoala. Chiar te rog fa un calcul si ai sa vezi ca cei 2-3 litri pe care ii bei pe zi sunt o nimica toata. Daca mai ai nevoie de date tehnice, inainte de a acuza autoritatile, iti dau mailul meu. Nu e chiar atat de usor sa alimentezi o localitate cu apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *