Studenților de la Universitatea Bacău li se pregătește ceva: TEDx

Nu, nu vorbesc de vreo altă petrecere în nu știu ce club băcăuan, ci de un eveniment cu totul și cu totul inedit, în premieră pentru județul Bacău: TEDxUniversityofBacau. Este foarte posibil să fi auzit de TED (Ideas Worth Spreading), o organizație mondială non-profit ce se ocupă cu organizarea unor conferințe live la care participă cei mai fascinanți lideri și conducători ai lumii. Bill Gates, Sir Richard Branson și Bill Clinton se numără printre ei.

Peste un miliard de oameni interesați de dezvoltarea lor personală au vizualizat până în momentul de față miile de înregistrări ale discursurilor de la aceste conferințe. Un astfel de eveniment va fi organizat la jumătatea lunii noiembrie în Bacău, la Universitatea „Vasile Alecsandri”, de un grup informal de tineri captivați de dezvoltare personală, tineri printre care mă număr și eu, plus Asociația pentru Dezvoltare Activă (ADA) și Universitatea mai înainte amintită. Eu am prilejul să mă ocup și să ajut la partea de comunicare.

tedx bacau

Intru de vreo 2-3 ori pe săptămână pe site-ul TED să văd ce discursuri din toată lumea au mai fost publicate și vreau să vă mărturisesc că până în momentul de față am urmărit sute de înregistrări ce țintesc domenii și subiecte diverse, de la diplomație și proiectul „Independent Diplomat” al lui Carne Ross, până la dezbateri despre sex, să zicem.

TEDxUniversityofBacau nu este organizat de către TED, însă este operat sub o licență oficială TED și va avea loc pe 8 noiembrie 2013. Publicul se anunță a fi unul dinamic, format din 100 studenți și profesori ai Universității „Vasile Alecsandri”, având ocazia unică să se inspire din povești de succes, transmise într-un mediu prietenos, de speakerii invitați.

Lista speakerilor va fi definitivată în această toamnă, dar vă spun de-acum că va fi una foarte interesantă, cu persoane ce se bucură de notorietate la nivel național, dar și de o experiență pe măsură. Până atunci, vă invit să urmăriți pagina de Facebook a evenimentului. Eu zic că merită un like!

bill-gates-ted

4 thoughts on “Studenților de la Universitatea Bacău li se pregătește ceva: TEDx

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *