În prezent, patrimoniul public al județelor, orașelor și comunelor noastre poate fi vândut, închiriat, concesionat, dat în administrare doar cu aprobarea a 2/3 dintre consilierii locali/județeni în funcție. Ei bine, mai multor foști și actuali senatori PSD nu le convine treaba asta, motiv pentru au formulat un proiect de modificare a Legii 215/2001 a administrației publice locale astfel încât înstrăinarea patrimoniului public să fie posibilă cu votul majorității în funcție (50%+1).
Ca să fie clar pentru toată lumea, patrimoniu public înseamnă terenuri publice, parcuri, piețe, școli, spitale, clădiri, mașini, unelte ale autorității publice locale. Pe scurt, tot ce se află în proprietatea județului/orașului/comunei.
Să luăm cazul municipiului Bacău: ipotetic vorbind, dacă mâine puterea locală (PSD+ALDE+PMP) vrea să pună Parcul Cancicov în brațele unui privat, nu poate să o facă deoarece are nevoie de 16 voturi, adică cel puțin 3 mâini de la opoziție. Asta pentru că PSD+ALDE+PMP=13 voturi în Consiliul Local. Dacă proiectul L122/2015 din Senatul României va fi adoptat, treaba asta ar putea fi posibilă cu doar 12 voturi, deci opoziția nu va avea decât un rol decorativ în deciziile privind patrimoniul.
Istoria relativ recentă a orașului nostru ne arată că administrațiile PSD sunt foarte generoase în privința patrimoniului public, fiind în stare să privatizeze terenuri de sport, piețe, terenuri aflate în zone foarte bune și așa mai departe.
–> În speranța că ați înțeles ce urmăresc PSD-iștii cu această modificare legislativă, vă invit să le scrieți tuturor membrilor Comisiei de administrație publică și organizarea teritoriului din Senatul României, transmițându-le să respingă L122/2015 privind modificarea Legii administrației publice locale, inițiativă pe care o au pe ordinea de zi a ședinței de marți, 28 martie 2017. Adresa de e-mail a comisiei: capot@senat.ro. Eu deja i-am „bombardat”. <–
Apropo, în această comisie pentru administrație se află și Dragoș Benea, fost președinte al CJ Bacău. Să sperăm întâi că va fi la muncă, iar apoi că va vota așa cum îi cer cetățenii pe care cică îi reprezintă. Avem doi de dacă, rămâne de văzut dacă îi bifează. Eu n-am mari speranțe în acest sens, dar, cine știe, poate se va simți provocat. 🙂
P.S.: Îi mulțumesc Florinei Presadă (senator USR) pentru reminder. Ea e de partea bună a baricadei și sper să îi fi convins și pe colegii ei din comisie că adoptarea acestui proiect legislativ ar putea da naștere la jafuri și abuzuri în comunitățile locale.
Numai prostii le trec prin cap astora… n-ar face si eu ceva util in Parlamentul ala…
usr îți face agenda?
Să înțeleg că doar USR este sau trebuie să fie preocupat de patrimoniului public al comunităților noastre?
OR SA SPUNA CA U.E. SAU F.M.I NE OBLIGA SAU GASESC EI CEVA DREPT SCUZA
SI CU NUMAI PSD E IN JOC CI MAI MULTI BASTANI