Fiind o serie de articole periodice pe care le realizez în ideea de a aduna și prezenta pe blog pozițiile, părerile și tâmpeniile pe care le public pe Facebook, Colecția de reacții a ajuns la postarea cu numărul 10.
Mai jos găsiți texte/glumițe/poziții pe care le-am publicat pe Facebook în ultimele 2 săptămâni. În acest timp, comunitatea de followeri s-a înmulțit cu 150 de persoane. Vă mulțumesc pentru interacțiune!
Azi: „În sfârșit, ai cu cine” – scrie pe cortul gol-goluț al USR din centrul Bacăului.
Problema acum e că nu mai ai pe unde… să treci. Din câte țin minte, USB/USR era mare susținător ai pietonilor și bicicliștilor. Una spunem și alta facem?
P.S.: chiar așa, cu cine? Că acest cort e mai mereu gol.
Azi: Coincidență de festival:
– mai 2016: Grasu XXL apare într-un filmuleț de campanie pentru Cosmin Necula (PSD), ajuns ulterior primar;
– octombrie 2016: Grasu XXL cântă la Zilele Bacăului chiar dacă nu apare în oferta de artiști de pe site-ul firmei care a câștigat organizarea evenimentului.
Ieri: Mor pe dinăuntru când văd situații de genul și, de fiecare dată când le observ live, pun mâna pe telefon și sun la 0234.986 aka Poliția Locală. Iar dacă am timp, aștept până își face apariția echipajul.
6 octombrie: Dacă președintele Iohannis chiar i-a spus procurorului general că ar fi bine să grăbească anumite dosare (nominalizându-le, dând exemple), e foarte, foarte grav. Alo, Constituția? Separația puterilor în stat?
5 octombrie: O mulțime de chestii interesante la Internet & Mobile World 2016. Sunt aici mai ales pentru discuțiile despre rolul sectorului public în ceea ce privește dezvoltarea sectorului tehnologic. Inovăm (adică producem valoare adăugată) sau stagnăm la etapa de outsourcing? Aceasta e întrebarea care bântuie pe aici.
5 octombrie: În vizită la mătușica ANI, pasionată de incompatibilități și conflicte de interese. I-am prezentat câțiva posibili nepoți din județul Bacău. Părea destul de interesată să le analizeze integritatea.
4 octombrie: Fiind consilier local independent, proiectele imi intra pe ordinea de zi cu avize de nelegalitate pentru ca aparatul de specialitate din subordinea primarului nu ma ajuta sa indic tot ce zic ei in acele avize.
Asadar, ei, functionarii, cei in masura sa imi ofere suport tehnic, nu ma ajuta sa fac proiectul astfel incat sa aiba toate elementele legale (chiar daca il scriu bine), dar imi trag aviz de nelegalitate, iar consilierii partidelor n-au de ales si mi-l resping la sedinta.
Culmea, legislatia e clara si ii obliga. Regulamentul Consiliilor Locale aprobat prin OG 35/2002 prevede clar obligativitatea secretarului si a aparatului de specialitate de a sprijini consilierii locali. Art. 44, alin. 2: << Proiectele de hotărâri vor fi însoţite de o expunere de motive şi vor fi redactate în conformitate cu normele de tehnică legislativă. În acest scop secretarul unităţii administrativ-teritoriale şi personalul de specialitate din aparatul propriu al consiliului vor acorda sprijin şi asistenţă tehnică de specialitate. >>
Dar daca ei, functionarii, nu respecta legea, cum ii tragem la raspundere? Plangere penala pentru abuz in serviciu?
2 octombrie: – „USR Bacău există?”
– „Da, normal.”
– „Nu-i văd, unde?”
– „Exact acolo unde au fost M10 și Noua Republică, adică în anonimititate.”
– „Dovada că peștele de la cap se împute…”
27 septembrie: Majoritatea directorilor de școală: trebuie aia, cade sala de sport, nu avem licențe la calculatoare, nu avem paznic etc. Când îi întreb dacă au depus adresă la primărie ca să solicite bani pentru aceste investiții sau diverse cheltuieli cu bunuri și servicii, zic că nu. Ba urmează, ba au promisiuni și așa mai departe.
Dacă vă e rușine să cereți sau vă este teamă să vă deranjați șeful pe linie de partid (care v-a pus în funcție), nu aveți dreptul să vă plângeți. După ce depuneți aceste cereri, anunțați-mă și pe mine ca să le susțin în Consiliul Local și eventual să le includ ca amendamente la buget.
26 septembrie: Păzea! Deșteptarea, ultimul ziar rămas pe print în Bacău, s-a apucat de pamflete. „Da, fată!!!”
25 septembrie: Întreba cineva la ce ar folosi salvarea Cinematografului Central din Bacău. Trecând peste partea cu simbolistica acestui loc, să vă dau un exemplu: Sieranevada, filmul lui Cristi Puiu lansat recent, a rulat la Cinema City Bacău doar câteva zile.
Cinematografia nu înseamnă doar adăugarea în program a 2-3 titluri americane pe săptămână, ci și pelicule mai profunde, speciale, departe de zona mainstream. Nu înțeleg de ce Guvernul României ține în continuare aceste cinematografe de stat în subordinea RADEF, adică în paragină, și nu le trece la autoritățile publice locale pentru ca acestea din urmă să le pună cumva pe picioare.
25 septembrie: Nu e puțin cam aiurea să te autointitulezi „reprezentant al tinerilor băcăuani” în condițiile în care ai picat de 3 ori examenul de bacalaureat?