Cifrele dezastrului din bugetul local al Bacăului în 2023

Am prezentat astăzi, în Consiliul Local, cifrele care dovedesc dezastrul din bugetul local al Bacăului, administrat de primarul Stanciu-Viziteu:

Pâna la 30 iunie, la bugetul local trebuiau încasate 555 de milioane de lei, dar în visterie au intrat doar 353 de milioane. 63% realizare.

Pâna la 30 iunie, programul de cheltuieli era preconizat la 687 de milioane de lei, dar plățile făcute de administrația Viziteu nu depășesc 271 de milioane. Sub 40% grad de realizare.

Pâna la 30 iunie, investițiile publice trebuiau să însumeze 387 de milioane, nicidecum insignifianta sumă de 48 de milioane. Grad de realizare: 12%!

Degeaba prezinți la începutul anului un buget record dacă execuția de pe parcursul lui lasă de dorit din cauza nepriceperii administrative, ca să nu îi spun incompetență.

Sursa cifrelor este chiar contul de execuție bugetară pe semestrul I pe care primarul ni l-a propus astăzi spre aprobare. Ca semnal de blam față de aceste „performanțe” administrative, Consiliul Local a respins proiectul.

3 thoughts on “Cifrele dezastrului din bugetul local al Bacăului în 2023

  1. La ce va asteptati dupa ce ati distrus contribuabilii de cand ati preluat puterea in 2020 ?Ziceam ca pSD -ul este rau. PNL si USR sunt dezastru.Daca vine si AUR ,alt partid de infiltrati ,praful se alege de aceasta tara.Risipa banului public este peste tot.Asta cu pistele de biciclete din Bacau arata cat de tembeli sunt administratorii banului public.

  2. Haos creat de autoritati prin deciziile anapoda date in perioada pandemiei va spune ceva?Restaurante,cafenele,magazine,fabrici inchise .Nu era normal ca sa scada incasarile?Impozitele nu vin in urma unor activitati profitabile?
    Bacaul este un oras care merge pe muchie de cutit.Structural,are probleme mari.Nu mai are populatia pentru care a fost construita infrastructura.Deci are cheltuieri mari si incasari mici.Daca mai vii si cu decizii inutile,vezi inlocuirea unor pavele de 10 ani cu altele de alta culoare pe care le denumesti pompos ,,pista de biciclete” ,nu faci decat risipa.Nu se putea merge cu bicicleta daca faceai doar niste marcaje cu vopsea?Mai ales ca ai in Bacau producator de vopsea de marcaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *