1 an, 52 de ploi, 11 milioane de dolari

Poate una dintre cele mai interesante stiri venite pe agentiile de presa din Romania din aceste zile este cea care se refera la ploile artificiale din Emiratele Arabe Unite.

Weathertech se numeste proiectul. El a fost realizat pe parcursul anului 2010 de compania elvetiana Metro Systems International si a constat in declansarea a 52 de ploi pe o arie de cativa kilometri prin formarea unor nori de ploaie de pe urma acumularii ionilor negativi. O parte dintre ploi au fost normale, altele torentiale, cu grindina, vanturi puternice si fulgere.

Fara doar si poate, experimentul a fost o reusita si, pe fondul incalzirii globale, acesta este un pas important in lupta apriga cu seceta din anumite tari. In medie, fiecare ploaie a costat 210 000 euro.

Uneori stau sa ma gandesc unde a ajuns stiinta din ziua de astazi. Din cate stiu, Biblia spune ca fenomenele precum ploaia sau ninsoara pot fi date doar de Dumnezeu. Uite ca pot si oamenii sa faca asta.

8 thoughts on “1 an, 52 de ploi, 11 milioane de dolari

  1. Fac ploi arficiale in unele zone si in altele mor mii de oameni din cauza unor fenomene fara cauza. Nu mai compara niciodata puterea omului cu puterea lui Dumnezeu.

  2. Cum ai spus. Mor oameni fara cauza, unde e puterea lui Dumnezeu? Pot compara multe chestii cu dumnezeu, cum ar fi scufita rosie sau cei 3 purcelusi, asa ca plictiseste pe altcineva cu ,,fiinte supreme''.

  3. vremuri tulburi copii…pocaiti-va ca-i belea cu voi..ati ajuns sa'L judecati p Cel De Sus…

  4. prefer sa nu fiu ignorant si nu judec pe nimeni atata timp cat nu exista.

    Si vremurile tulburi au fost de cat a aparut crestinismul pana acuma, din fericire s-a mai potolit, unii au avut timp sa-si formeze o defensiva rationala si logica, altii precum tu, nu.

  5. Daca crezi si el nu exista nu ai pierdut nimic, dar daca nu crezi si el exista ai pierdut tot. Imi pare rau pt voi sa il comentati pe Dumnezeu cum l-ati auzit la tovarasii dn bloc. informati-va intai.

  6. Daca crezi si el nu exista nu ai pierdut nimic, dar daca nu crezi si el exista ai pierdut tot. Imi pare rau pt voi sa il comentati pe Dumnezeu cum l-ati auzit la tovarasii dn bloc. informati-va intai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *