Biblioteci stradale gratuite în Bacău

„Little Free Library” este un proiect pe care îl știți deja și care demonstrează că în Bacău tinerii pot avea idei frumoase și că aceste idei pot prinde contur dacă ne încăpățânăm să luptăm pentru ele.

După masa rotundă cu autoritățile, organizată de Cetățeni Activi pentru Bacău pe 12 iunie pe tema proiectelor tinerilor pentru Bacău, Dumitru Godina a reușit să obțină autorizația necesară de la Primăria Bacău pentru amplasarea micilor biblioteci stradale în oraș, lucru care nu s-a întâmplat, din păcate, pe acea cale instituțională, destinată muritorilor de rând, adică după o simplă solicitare depusă și trecerea celor 30 de zile în care trebuia să vină răspunsul. Dar asta e deja altă discuție.

biblioteci stradale bacau 2

Important e că ideea lui Dumitru Godina pentru Bacău, despre care am știut încă de când era în fașă, și anume de la trainingul din cadrul proiectului „Cetățeni Activi pentru Bacău” de la Slănic Moldova, unde eu am prezentat continuarea demersului Băcăuanii vor piste pentru biciclete, a devenit realitate: în Parcul Cancicov, Parcul Trandafirilor, Piaţa Tricolorului și Parcul Catedralei există, începând de sâmbătă, 27 iunie, biblioteci stradale unde cetățenii au posibilitatea să împrumute, să citească sau să doneze cărți.

Lansarea oficială a proiectului va avea loc astăzi, în Piața Tricolorului, începând cu ora 18:00, în prezența voluntarilor, a partenerilor și a finanțatorilor. Din păcate, eu sunt deja pe drum spre București, unde trebuie să prezint licența, așa că nu voi putea fi prezent la lansare. Le urez succes celor de la AVAN(t), îi felicit și sper ca ideile lor pentru dezvoltarea culturii în Bacău să nu se oprească aici.

Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook a proiectului.

biblioteci stradale bacau 1

 

3 thoughts on “Biblioteci stradale gratuite în Bacău

  1. O idee interesanta, nu sunt adeptul cititului insa chiar m-a impresionat acest proiect. Imi doresc sa fie primit bine de cetateni si sa nu se trezeasca „unu’ mai smecher” sa ia din carti si sa le arunce sau sa avarieze aceste „mici biblioteci”.

  2. In mod normal, cartile ar trebui sa aiba o eticheta datorita careia va fi imposibila revanzarea lor. Cel putin asa functioneaza acelasi sistem in Franta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *