Bazinul de Inot de la Bacau se inchide din nou

Modernizarea Bazinului Olimpic de Inot de la Bacau a durat 4 ani. Termenul era 14.04.2007. In iulie 2007 nu era gata, nici in ianuarie 2008. Doar campania electorala i-a determinat pe cei din administratia locala sa-l deschida in mai 2008. Tipic romanesc.
Bazinul s-a inchis in august 2008 pentru ca CET-ul a oprit apa calda. Refuzam atunci sa cred ca a fost livrat in 2008 un bazin de inot fara un sistem propriu de incalzire a apei. S-a intamplat la Bacau.

Suntem in februarie 2009. Bazinul se inchide din nou. Astfel, in ultima saptamana a lunii februarie 2009 nu se va putea inota in bazin. O cauza ar fi inlocuirea unor lampi de iluminat dar din surse neoficiale am aflat ca principala cauza ar fi supraincalzirea apei. Daca prima cauza este minora si nu necesita inchiderea unui bazin timp de o saptamana, a doua este amuzanta si hilara.

Unde este performanta? Atentie, planeaza initiativa de a reduce timpul dedicat inotului de performanta si marirea timpului in care se poate face agrement. Un bazin olimpic este pe cale sa devina baie comunala! In calitatea mea de cetatean ma simt indignat. Furia apare pe chipul meu atunci cand ma gandesc ca sunt sportiv si ca nu am unde sa ma antrenez. Pentru un sportiv, pregatirea in salturi distruge performanta si reduce capacitatea de efort care ar trebui sa fie mereu pe un trend ascendent. Ca pentru orice sportiv, antrenamentul este esential inotatorului.

Idealuri invechite. Ce-ar fi, domnilor, ca timp de o saptamana sa mergeti de la vila dumneavoastra cea frumoasa pana la institutia in care lucrat fara masina dumneavoastra de lux si sa mergeti pe jos? V-ar conveni? Ei bine, nici unui sportiv care vrea sa faca performanta nu ii convine sa stea pe bara timp de o saptamana!

Imi sustin opinia: sportul bacauan este in deriva!

Jos puteti vedea o fotografie de ansamblu a zonei in care se afla Bazinul Olimpic de Inot realizata de Iulian Marcu. Imaginea este extrasa din albumul foto online al orasului Bacau de pe Flickr.

Panorama Bazinul de Inot Bacau

15 thoughts on “Bazinul de Inot de la Bacau se inchide din nou

  1. Mda, cand vroiam sa ma apuc si eu de balacit se inchide. Oricum la sala, aerobic nu ma duc, speram sa ma mentin prin inot, dar se pare ca nici asta nu se mai poate. Ramane jogging-ul. Offf!

  2. Versiunea oficiala spune ca inchiderea temporara se datoreaza unor lucrari la sistemul electric. Daca ai fost, ceea ce am indoiesc, este un afis pe care scrie.

  3. vrajeli:-j
    apropo dak se inchide o saptamana muriti?(presa asta nu ami stie ce sa inventeze),si sincer mie mi se pare ca acest primar a facut MULTE pentru Bacau!!Daca voi nu credeti asta comparati ce o facut primaru si ce o facut Sechelariu >:P
    si din cate am citit in articolele tale numai vrei sa zici de rau de primar
    STOP!! ca aici 1.nu e vina primarului ca el nu are treaba
    2.a facut multe pentru Bacau !!

  4. ba da ce poza iti ies sa innebunesc 🙂 cat despre treaba cu bazinu niciodata nu va fi cum credem noi …

  5. L-am vazut sambata, mersi. L-a pus ContraSENS deja si ar fi neprofesional sa il pun si eu.

  6. Unde este performanta? Atentie, planeaza initiativa de a reduce timpul dedicat inotului de performanta si marirea timpului in care se poate face agrement. Un bazin olimpic este pe cale sa devina baie comunala!

    ATENTIE! NU PLANEAZA , CI SE APLICA DE O SAPTAMANA. ORE MATINALE PENTRU COPII (7.00AM), TIMP MAI SCURT PE ANTRENAMENT DECAT NORMELE SPORTIVE, 15 COPII PE CULOAR. SPORTIVII MERG ACUM LA SCALDAT SI LA SPART CAPURILE UNUL DE ALTUL (AU FOST DEJA O MULTIME DE INCIDENTE).
    CLUBURILE TAC. RESPONSABILII TAC. NOI TACEM.
    TRAIASCA SI INFLOREASCA BAIA COMUNALA!

  7. nu imi vine sa cred cat de bun e baiatul asta , dar gata cu aprecierile ca o sa i se urce la cap. e pacat ca se restrange performanta , dar Bacaul ar putea deveni cel mai imprtant centru sportiv pentru innotul romanesc , cunosc o groaza de prieteni din toata tara care plang ca nu au asa ceva la ei in oras

  8. O sa ajunga bazinul de inot cel mai cautat din Romania.
    Oricum pentru o saptamana nu moare nimeni:))
    nu-i asa?:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *