Va fi deschis pasajul subteran în 15 zile?

Constructorii, dirigintele de şantier, proiectantul, primarul şi ziariştii de casă spuneau în august că Pasajul subteran Oituz-Stefan Guşe este aproape gata şi că va fi dat în funcţiune în toamnă, când se vor încheia lucrările adiacente. Întrebarea mea este… care toamnă? Este adevărat faptul că pasajul este gata, însă cred că Primaria şi contructorii trag de timp cu lucrările adiacente. Cu sau fără ele se poate circula, să fim serioşi!

Înţeleg, administraţia locală are tot interesul de a inaugura pasajul cât mai aproape de alegerile locale din 2012. Din punctul ăsta de vedere le transmit aleşilor să nu îşi facă griji, căci am mai zis-o şi o repet: Romeo Stavarache şi Dragoş Benea se îndreaptă vertiginos spre al treilea mandat. În schimb, îşi pot face griji în ceea ce priveşte aglomeraţia din oraş.Toamna, din punct de vedere calendaristic, se încheie pe 30 noiembrie 2011. Mai sunt 15 zile până atunci. Vor fi gata până atunci cele trei sensuri giratorii şi modernizarea străzii Ştefan Guşe? Evident că nu.

Aceste lucrări adiacente nu fac parte din proiectul pasajului, însă au fost anexate acestuia într-o campanie lăudabilă a Primăriei de a reabilita toate străzile şi reţelele din apropierea pasajului. Haideţi, daţi-i drumul aşa! George a mers luna trecută cu bicicleta prin pasaj. Acuşi vine zăpada şi adio pasaj până la primăvară, lucru care, sincer, nu m-ar mira.

Despre pasaj am mai scris şi anul trecut, în decembrie, când a fost finalizat tunelul pasajului subteran. Această lucrare este o premieră pentru România. S-a lucrat în timp ce zilnic treceau zeci de trenuri pe deasupra pasajului în construcţie. Vezi aici cum va arăta pasajul subteran!

5 thoughts on “Va fi deschis pasajul subteran în 15 zile?

  1. Ca fapt divers, primarul si ceilalti doi domni din imagine nu respecta normele de Securitate si Sanatate in Munca. Casca de protectie este obligatorie pe orice santier de constructii. Un mic detaliu…

  2. Din surse din interiorul primariei am auzit ca se trage de timp pentru apropierea alegerilor locale . Nu inteleg de ce , pentru ca si tu ai zis R.S si D.B se indreapta vertiginos spre al 3 lea mandat .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *