Un deputat băcăuan de la PSD pare să aibă simpatii pro-ruse

În ziua în care americanii de la Lockheed Martin (o companie care învârte anual vreo 50 de miliarde de dolari) au semnat un acord cu Guvernul României prin care Aerostar SA ar urma să asigure mentenanța avioanelor F-16, un deputat băcăuan le „mulțumește” partenerilor strategici arătându-le ușa.

Mai precis, Ionel Floroiu, deputat PSD aflat la prima și probabil ultima sa legislatură în Parlamentul României, distribuie pe Facebook, deci automat aprobă, susține și promovează, solicitarea scandaloasă și inconștientă a lui Liviu Pleșoianu, care ieri a solicitat de urgență „expulzarea de urgență a ambasadorului Hans Klemm” al Statelor Unite ale Americii (SUA). Ambii deputați habar nu au că asta înseamnă, în termeni diplomatici, o declarație de război la adresa partenerilor de peste Ocean.

Mai mult de atât, link-ul face trimitere către publicația Sputnik, controlată de guvernul de la Moscova prin agenția Rossiya Segodnya. Așadar, domnul deputat Floroiu nu a făcut altceva decât să propage mesajele Rusiei într-o zi în care Bacăul a primit probabil vestea anului.

În cele 8 luni de mandat, Ionel Floroiu a luat cuvântul de doar două ori în plenul Camerei Deputaților (cu tot cu depunerea jurământului), a formulat o singură declarație politică și se poate lăuda cu un mare ZERO la capitolul întrebări și interpelări. Și-a pus semnătura pe 7 proiecte inițiative legislative dintre care doar una singură a ajuns lege.

ionel floroiu sputnik ambasador sua

2 thoughts on “Un deputat băcăuan de la PSD pare să aibă simpatii pro-ruse

  1. Sunt un pic pe langa subiect dar ceea ce nu inteleg este o anume naivitate in fata „partenerului strategic”, pentru ca pana la urma, ei vor doar sa isi vanda marfa, sa isi consolideze puterea si influenta aici, aproape de Rusia. Vorbim insa mai putin ca Unchiul Sam incalca legislatia europeana prin nerespecatrea liberei circulatii intre UE si SUA, ne discrimineaza practic prin regimul vizelor impus noua, de exemplu Mi se pare ca ii iertam un pic prea usor aici. Apoi, de pilda in zilele astea suntem cu totii preocupati de daunale umane (17 persoane) si materiale provocate de uraganul Harvey in Texas dar nu vorbim mai de loc despre aceleasi catastrofe cu daune cum mult mai mari ~ 1500 de morti in Nepal/India/Bangladesh. Fara sa fiu anti american, mi-as dori sa fim doar un pic mai realisti, fara sa tot pupam in fund un partener strategic care se comporta la urma urmei ca orice alta mare putere: interesele proprii inainte de toate. Macar e bine, ca acum in epoca Trumph, lucrurile par mai evidente si explicite si nu ascunse in spatele unei diplomatii demagogice. Cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *