Primăria Bacău mai are de lucrat la transparență și informare publică

În încercarea de a trage o spoială mandatelor condamnatului Romeo Stavarache pe motiv de alegeri locale, liberalii peticesc executivul. După ce l-au înlocuit pe Vasile Tescaru cu Ilie Bîrzu, ieri a fost oficializată o rocadă la nivelul funcției de purtător de cuvânt: Ionuț Tomescu i-a predat ștafeta lui George Săcăleanu (aka Inima Bacăului), care până acum a ocupt funcția de „inspector de specialitate” la cabinetul primarului.

Chiar dacă nu înțeleg de ce un tânăr ar accepta să fie purtătorul de cuvânt al unui om condamnat pentru fapte de corupție, îi urez succes lui George și sper să fie lăsat să comunice… asta dacă are ce, căci administrația Stavarache e îngropată în datorii din cauza pierderii banilor europeni pe proiectele de investiții întârziate.

Totuși, am câteva teme pentru cei care se ocupă cu informarea publicului și comunicarea informațiilor de interes public în Primăria Bacău, pe baza raportului Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic (MCPDC).

Conform ministerului, Primăria Bacău afișează din oficiu 12 dintre cele 17 documente pe care ar trebui să le publice pe site conform Legii 544/2001 a accesului la informațiile de interes public, cu 1 mai mult decât Consiliul Județean Bacău (dacă are vreo importanță).

Ce lipsește de pe site-ul Primăriei Bacău:

  • actele normative de funcționare și organizare a structurii;
  • atribuțiile departamentelor;
  • bilanțul contabil;
  • lista cu documente de interes public;
  • lista cu categoriile de documente realizate și gestionate conform legii.

Domnu’ Luchian, ce spuneați de #transparență? La treabă, că încă aveți legi pe care nu le respectați!

Romeo Stavarache despre deszapezire (5)

2 thoughts on “Primăria Bacău mai are de lucrat la transparență și informare publică

  1. Primăria bacau- legea 544/2001-lista ce cuprinde categorii de documente gestionate potrivit legii, estw si bugetul. Deci există.

  2. Nu cred ca baiatul asta a lucrat vreodata in primarie. La cabinet primar sunt alti trepadusi, 5 la numar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *