Pentru tineri și nu prea: o dezamăgire

Dezamăgitor să vezi un tânăr băcăuan (nu îi dau numele pentru că încă mai cred că poate ieși din obscuritatea în care a intrat), ajuns președinte de federație națională de tineret, că ia cuvântul în fața oficialilor Ministerului Tinerilor și Sportului, lansând următoarele afirmații:

  • 1. Că a pus presiune și a făcut “lobby” pe decidenții MTS să nu aplice legea în ceea ce privește fundațiile pentru tineret (rezultatul fiind lipsa de control și continuarea devalizărilor și hoțiilor) – asta chiar a sunat a autodenunț;
  • 2. Că nu prea există tineri care să își asume rol de reprezentare prin țară (de parcă fundațiile de tineret au vreo treabă cu reprezentarea) și că de asta e ok ca în continuare fundațiile să-i aibă în conducere pe dinozaurii și pe pensionarii care au făcut ce au vrut cu patrimoniul UTC în acești 30 de ani.

Oricum, toată ședința Consiliului consultativ de astăzi este un nou mijloc de probă, iar cei care au de gând să persiste în încălcarea legii, dar și cei care instigă la neaplicarea ei vor avea de dat la greu cu subsemnatul. Probabil ați văzut plăngerea penală de azi, dar și absența ministrului de la întâlnire.

Pe unii dintre cei care se poziționează de partea devalizatorilor averii tinerilor îi cunosc, îmi sunt cunoștințe și i-am avertizat în repetate rânduri că e greșit ceea ce fac și că au posibilitatea să facă lumină. Dar dacă fac fix pe dos de dragul unor dinozauri care le asigură sediile și niște indemnizații modice, e deja problema lor.

În schimb, fac un apel către tinerii lor voluntari (care îmi mai comunică una-alta, inclusiv manipulările presedinților-secretari) să deschidă ochii și să nu se mai lase folosiți de acești interpuși ai unor condamnați, devalizatori, penali. Și, desigur, și către sponsorii lor de bună credință ce finanțează, fără să știe, trafic de influență pentru încălcarea legii deghizat în “lobby” inocent.

decision-making

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *