Pagină manifest: Mă întorc/rămân în Bacău dacă ->

Toți vorbesc despre străzi, poduri și stadioane, dar niciunul dintre contracandidații mei nu vorbește despre oamenii din Bacău, câți suntem și câți vom mai rămâne în zonă.

Încă de la sfârșitul lunii martie, după ce mi-am anunțat candidatura independentă la Primăria și Consiliul Local Bacău, am demarat întâlnirile „Mă întorc în Bacău dacă…” la Cluj-Napoca, unde m-am întâlnit cu peste 25 de tineri băcăuani care învăță sau lucrează în inima Ardealului și pe care i-am rugat să îmi spună ce i-ar face să se întoarcă în Bacău.

Degeaba discutăm despre servicii publice și tot felul de alte SF-uri dacă în 2020 numărul populației va continua să bată în scădere, spre 100.000. Avem o mare problemă cu exodul masiv al băcăuanilor, mai ales în rândul tinerilor, majoritatea luând calea altor orașe din România sau a occidentului imediat după terminarea liceului. Și nu se mai întorc pentru că noi, tinerii, adică viitorul acestui oraș, nu reprezentăm o prioritate pentru autoritățile locale și pentru actualele partide care se află la putere. La dezbaterea electorală de luni, am fost singurul candidat care a vorbit despre tineri și educație. Să stiți că nu o spun cu satisfacție!

În acest sens, am făcut încă un pas în față pentru dezbaterea și combaterea acestei probleme și am lansat ieri pagina manifest Mă întorc/rămân în Bacău dacă ->, unde băcăuanii sunt invitați să spună ce i-ar face să se întoarcă sau să rămână în oraș. Postările pot fi video, foto și text, toate însoțite de hashtagurile #MaIntorcInBacauDaca sau #RamanInBacauDaca.

raman in bacau daca profile picture

Primele mesaje au venit deja:

 • … dacă corupția dispare;
 • … dacă și tinerii ar reprezenta un interes pentru administrația locală;
 • … dacă bicicliștii nu vor mai fi obligați să ocupe o bandă auto ca să iasă în oraș cu bicicleta;
 • … dacă „orașul ar avea mai multe de oferit, din toate punctele de vedere;

Haideți să facem din aceste 2 săptămâni care au rămas din campania electorală un eveniment în care să dezbatem temele care până azi nu erau pe agenda publică locală, dar care au un impact semnificativ în dezvoltarea Bacăului. Pe bună dreptate, nu s-a vorbit mai deloc până acum la scenă deschisă despre plecarea tinerilor din Bacău, dar nici despre modurile în care autoritățile trebuie să sprijine tinerii. Mă refer la nivelul autorităților, căci eu am tot făcut-o. Cel mai bun exemplu: fondurile pentru tineret, neacordate timp de 10 ani.

P.S.: Cât despre întâlnirile „Mă întorc în Bacău dacă…”, sper să reușesc să organizez încă 2. Țineți aproape și veți fi afla primii când și unde! 🙂

ma intorc raman in bacau daca

3 thoughts on “Pagină manifest: Mă întorc/rămân în Bacău dacă ->

 1. Va rog eu frumos, sa ii chemati si pe cei din Bucuresti. Cu asta chiar ca m-ati convins ca vreti sa faceti ceva pentru noi. Felicitari!

 2. Ce televiziuni, ziare pe print si posturi de radio mai exista in Bacau, ma poti ajuta, te rog? Trebuie sa fac o tema la jurnalism pe subiectul asta si am de acoperit 10 municipii-capitale de judet. Nu sunt din Bacau, dar iti citesc blogul de 4-5 ani, dinainte sa aveti intalniri Divanul VIP. Multumesc.

  1. Salut!

   Ziar pe print: Deșteptarea
   radio: pauză
   TV: Kit TV și Tele 1 (din când în când). Realitatea are transmisie locală vreo 2 ore pe zi. Atât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *