Neculai Nechita a luat tot

Știți cum e aia cu omul meciului la fotbal? Ei bine, cam așa a fost astăzi Neculai Nechita la ședința ordinară a Consiliului Local Bacău. A luat cuvântul, și-a criticat colegii de partid, l-a criticat pe primarul Romeo Stavarache, a spus despre el că „l-au înnebunit banii”, a formulat amendamente, a stârnit amuzamentul audienței, iar la final a plecat acasă cu două scaune.

Îmi pare rău că nu am înregistrat-o, însă v-ați fi stricat de râs dacă ați fi auzit declarația politică pe care Nechita a citit-o cu mare greutate la ședința de azi. Am mari dubii că acele cuvinte îi aparțin, mai ales că a încurcat de vreo trei ori „prezenta” cu „prezența”. Era vorba de hotărârea care a vizat majorarea salariilor funcționarilor din Primăria Bacău cu 12%, votată într-un final într-o formă legală, deci nu în cea propusă de Romeo Stavarache. „Prezența hotărâre” în sus, „prezența hotărâre” în jos. Spre deliciul opoziției și spre uimirea viceprimarului Tescaru, Nechita a sărit la beregata lui Romeo Stavarache și, în numele tuturor colegilor liberali, s-a dezis de primar. „Ăștia își scot ochii între ei”, a remarcat Cristi Manolache.

necula nechita 1

Chiar dacă proiectul propus de Romeo Stavarache îl avansa pe Ilie Bîrzu pe acest post, reprezentantul Consiliului Local în Consiliul de Administrație al Teatrului Municipal Bacovia va fi… Neculai Nechita. Nu prea le are cu cititul, dar poate că aceasta e „calitatea” care îl recomandă pentru acest post. La câte nonvalori și șoferi a promovat administrația PNL în acești 12 ani pe diverse funcții cheie, nu mă mai surprinde nimic. Anca Sigartău va fi foarte mulțumită… cu taximetriștii o dai cumva până la urmă la pace.

Inițial, Consiliul Local Bacău votase suplimentarea locurilor dedicate consilierilor la teatru până la 3, propunere care a fost anulată deoarece deștepții urbei și-au dat seama că regulamentul de organizare al Teatrului Bacovia prevede pentru CA numai un reprezentant al Consiliului Local. Astfel, ca să împace și capra puterii, și varza opoziției (sau invers), consilierii l-au propus și votat pe domnul Nechita, în dauna lui Ilie Bîrzu și a lui Dragoș Daniel Ștefan, propus de UNPR. Că citește bine sau nu, mă aștept de la Neculai Nechita să pună cărțile pe masă la teatru și să tragă la răspundere conducerea pentru felul în care a gestionat fondurile destinate festivalului Theaterstock. Mizez pe faptul că azi a votat împotriva organizării Zilelor Bacăului de către Teatrul Bacovia.

necula nechita 2

Al doilea gol marcat azi de Nechita e că a fost votat drept președinte de ședință pentru următoarele 2 luni. Din păcate pentru cetățenii care s-au săturat de conducători circari și de miștouri pe banii lor, ședințele Consiliului Local din următoarea perioadă se anunță foarte colorate. Măcar acum există semne de opoziție! Doar PSD a fost mai laș: și-a strâns jucăriile și a părăsit Consiliul Local.

P.S.: Apropo de PSD. Dacă cei doi pesediști rămâneau în Consiliul Local, probabil la ora aceasta tariful de 5 lei/pagină perceput cetățenilor care solicită informații sau documente publice nu mai exista. De un singur vot mai aveam nevoie pentru admiterea plângerii mele prealabile, discutată în ședința trecută. Nu-i nimic. Așa cum am declarat pentru Adevărul, ne vedem în instanță! Oricât de populist ar suna, cu drepturile cetățenilor nu aveți dreptul să vă jucați, dragi aleși locali!

necula nechita 3

One thought on “Neculai Nechita a luat tot

  1. Doamne, ce am ajuns! Omul asta va fi in conducerea teatrului?
    Acest taximetristo-bisnitar pe care nici in conducerea unui birt nu il vad?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *