La Moinești, elevii au avut nevoie de acord parental pentru a intra la un spectacol de Crăciun

Înainte de sărbători, mai exact pe 14 decembrie 2015, Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Moinești a organizat un spectacol caritabil de Crăciun care, din câte înțeleg, este o tradiție. Foarte frumos. Evenimentul s-a ținut în Sala de festivități a Primăriei Moinești.

Intrarea a costat 7 lei, iar din motive care îmi scapă și pe care chiar nu pot să le înțeleg, elevii care au dorit să asiste au avut nevoie de un acord parental. Adică părinții au fost nevoiți să semneze o hârtie prin care să demonstreze direcțiunii liceului că sunt de acord cu participarea copiilor lor la un banal spectacol de Crăciun.

Cei care doresc sa participe pa Spectacolul de Craciun de luni (in public sau pe scena) trebuie sa aducă un acord parental. Daca puteti printa poza din atașament este foarte bine, dar daca nu, puteti scrie un acord de mana pe modelul acesta. Tin sa precizez ca fara acest acord nu puteti intra in sala de de spectacol. Pe lângă asta, daca mai doriți bilete, luni la școala vi le puteti lua, deoarece la intrare nu se vor mai da. Va asteptam!

Din păcate, observ că elevii au acceptat faza asta. Acolo chiar e pușcărie și spun asta gândindu-mă în primul rând la situația scandaloasă de astă-toamnă când reprezentanții elevilor au fost „invitați” de către directoarea Adriana Căzănel să semneze un contract de confidențialitate prin care elevii s-ar fi obligat să nu divulge informații despre faptele întâmplate în școală (în principal în privința abuzurilor). Asta după ce elevii au relatat mai multe nereguli din școală în spațiul public.

Chiar mă îngrijorează aceste lucruri și cred că ar trebui să luăm atitudine. Elevii trebuie să își cunoască drepturile: de la 14 ani au discernământ conform legii. Atât timp cât un eveniment este organizat de școală în incinta unei instituții publice, cred că acest acord parental are doar rolul de a le arăta elevilor că încă sunt ținuți în frâu. E o prostie! Citiți Codul civil, dragi directori, și veți vedea că tinerii au capacitate de exercițiu începând cu vârsta de 14 ani!

P.S.: Încă se așteaptă demisia doamnei director pentru abuzurile comise în urmă cu câteva luni.

acord parental concert craciun moinesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *