Mesaj către Monica Macovei de la un fost lider M10: „Faceți aceleași greșeli pe care și alți mici dictatori de partide noi le-au facut la vremea lor!”

Fraza îi aparține lui Șerban (Shere) Marinescu, deja fost președinte al M10 București și, dacă membrii partidului cu nume de tanc strângeau numărul de semnături necesar, candidat la Primăria Generală.

L-am întâlnit în acest weekend la Predeal și, chiar dacă ne-am contrat pe chestiuni mai mult organizatorice decât ideologice, pot spune lejer că pare un om vertical, care spune lucrurilor pe nume.

Mesajul din titlu, adresat direct Monicăi Macovei, este extras de mine din scrisoarea de demisie din M10 a lui Shere Marinescu, epistolă din care eu înțeleg câteva lucruri:

  • Monica Macovei nu le-a avut niciodată cu democrația internă din M10 (vă mai amintiți plecarea lui Mihai Platon din fruntea organizației băcăuane, mergând pe ideea că ce i s-a întâmplat lui „exte exact reversul democrației”?);
  • Shere Marinescu voia sa candideze la șefia M10 pentru a-l vărsa direct în viitoarea USR (Uniunea Salvați România);
  • Orice partid nou care se raportează numai și numai „conducătorului iubit” va fi sortit eșecului.

Nici acum n-am înțeles ce au căutat câțiva lideri și președinți de organizații ai M10 la Predeal, la prima întâlnire de coagulare a mișcărilor politice sau independente noi din țară după alegerile locale, dar asta e o discuție pe care o voi aborda altă dată. Până la urmă, a fost vorba de un eveniment al Inițiativei România și respect decizia lor.

Eu am fost destul de clar în acest sens: n-aș putea face echipă, cel puțin la nivel local, cu M10, partidul care a făcut alianță politică cu PSD la Buhuși și care a desemnat pentru municipiul Bacău un candidat care a avut contracte exact cu instituția la care tânjea. Să nu mai zic de procente… chiar nu vreau să demonstrez cum 1 plus 1 poate da tot 1. Dacă băcăuanii voiau M10, votau M10. E valabil pentru toată țara. Românii au vrut ceva nou, cu totul și cu totul nou, nu M10.

P.S.: Acum, că M10 se destramă, e clar: scad șansele noastre de a avea un „tren levitațional” între București și Chișinău. 🙁

m10 minciuna

3 thoughts on “Mesaj către Monica Macovei de la un fost lider M10: „Faceți aceleași greșeli pe care și alți mici dictatori de partide noi le-au facut la vremea lor!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *