M-am dus după bombe și m-am întors cu o vacă și 12 poze

Iar a pus ăsta un titlu bombastic ca să atragă vizitatori pe blog, ar spune unii. Bombe înseamnă gagici? s-ar întreba alții. Nici una, nici alta nu sunt valabile. Titlul e pe bune și cât se poate de adevărat.

Ieri, la ora la care melancolicii încă nu apucaseră să se trezească pentru a trage o poza cu „summer is gone” pe Instagram, eu eram în comuna Săucești (județul Bacău), locul în care președintele Băsescu s-a băgat pân’la brâu în apă și Udrea a împărțit zeci de pantofi cu toc ce valorau fix o pereche de-a dânsei. Aveau amândoi chef de niște inundații.

lunca siretului saucesti bacau-7

Am trecut de mesajul tricolor „Bine ați venit în Săucești”, am trecut și de Primărie și am ajuns pe malul Siretului, parcă mai calm și limpede ca niciodată. Am spus limpede după ce am făcut abstracție de resturile de la construcții aruncate pe marginea râului, probabil pentru a consolida malurile. Not.

Ce căutam acolo? Bombe! Da, da, m-am trezit pentru a asista la distrugerea muniției găsite în ultima perioada pe teritoriul județului, anunțată de ISU Bacău în ziarul Deșteptarea.

Am căutat de mi-au sărit capacele (nu cele de la mașină pentru că, spre mirarea oilor de pe câmp, am jante) și tot n-am găsit Poligonul „Lunca Siretului” din Săucești, deloc cunoscut printre localnici. Juma’ de oră am stat în bătaia vântului pe malul Siretului și n-am auzit nicio bubuitură. Am plecat de acasă cu gândul la imagini spectaculoase, de blockbuster, și aș fi fost profund dezamăgit dacă n-aveam ce să pozez în Lunca Siretului.

12 fotografii am selectat după drumeția pe care am făcut-o ieri la câțiva kilometri depărtare de Bacău. Le puteți admira mai jos. Cer senin, turmă compactă, vacă fotomodel. Turnul de Televiziune e tot acolo, încă nu l-a devalizat nimeni.

Update: Mi se șoptește-n cască faptul că Poligonul „Lunca Siretului” e în satul Siretu din comuna Săucești, deci la vreo 10 kilometri de locul în care am fost eu. Asta e.

lunca siretului saucesti bacau-1

lunca siretului saucesti bacau-2

lunca siretului saucesti bacau-3

lunca siretului saucesti bacau-4

lunca siretului saucesti bacau-5

lunca siretului saucesti bacau-6

lunca siretului saucesti bacau-7

lunca siretului saucesti bacau-8

lunca siretului saucesti bacau-9

lunca siretului saucesti bacau-11

lunca siretului saucesti bacau-12

One thought on “M-am dus după bombe și m-am întors cu o vacă și 12 poze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *