Hai cu legea antifumat în locurile publice!

Chit că o să îmi sară fumătorii în cap, îmi place şi susţin cu cea mai mare deschidere Legea antifumat, care prevede interzicerea fumatului în locurile publice închise. Sunt nefumător, n-am pus niciodată ţigara în gură şi da, mă deranjează enorm fumul de ţigară. Cred că pot număra pe degetele de la o mână cafenelele din care nu am plecat tuşind de atâta fum, cu ochii roşii şi, desigur, cu hainele împregnate de acel miros de tutun greu.

O apreciez pe deputata Aurelia Cristea pentru iniţiativă, dar mai ales pentru lupta pe care a dus-o în ultimele luni pentru acest proiect, cred eu, important pentru sănătatea noastră. Habar n-aveţi cât de periculos este fumatul pasiv! Mare este şi presiunea pe care o pun producătorii de ţigări pe aleşi în această periodă. Interesele sunt mari.

Ieri, proiectul de lege privind interzicerea fumatului în spațiile publice închise a fost scos de pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, în urma unei adrese de la Consiliul Concurenţei ce se referă la un amendament propus de comisie, care interzice afişarea produselor din tutun în locurile obligatorii de trecere. Totuşi, Aurelia Cristea e convinsă, spune ea, că legea va fi adoptată până la finalul acestei sesiuni. Aşa să fie! 🙂

Până atunci, vă invit să citiţi reacţia colegului Andrei Popa din Academia Tinerilor pe marginea deciziei de ieri a legislativului. El era ieri în Parlamentul României şi a sesizat un comportament care nu doar că nu face cinste celor care fumează fără jenă pe holurile Parlamentului, dar care este şi ilegal. Conform legilor în vigoare, fumatul în instituţiile publice este interzis.

Astazi, la Parlament, se fuma intens, mai intens ca niciodata. Parlamentarii si functionarii parlamentari susoteau pe la colturi, cu tigara aprinsa, cat de bine e ca s-a mai amanat legea antifumat. Cativa deputati si jurnalisti acreditati la Camera Deputatilor scrumau pe covorul rosu, in fata la Sala A. I. Cuza. Parca o faceau intentionat, sa-i arate doamnei Aurelia Cristea si celor care sustin legea cat de putin conteaza. Se vedea pe chipurile lor ignoranta, ura aceea diabolica, de parca cineva ar vrea sa-i deposedeze de tigari. Nu. Vrem doar sa putem respira aer curat, vrem sa traim si vrem sa nu luam foc de la tigarile voastre aruncate in cosuri de gunoi si pe covoare. Vrem sa nu mai miroase in institutiile publice ca la carciuma si vrem sa putem lua masa linistiti, in localuri, fara sa ne inecam cu fumul de tigara. Cerem prea mult? – Andrei Nicolae Popa

3 thoughts on “Hai cu legea antifumat în locurile publice!

  1. Fumul de tigara te omoară,nu? Fabricile,masinile,autobuzele vechi nu poluează…pfff din cauza tigarii nu respiri aer curat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *