A început procesul cu Ministerul Educaţiei… cu o amânare

Cu scopul de a scoate reprezentanţii elevilor de sub ghearele Ministerului Educaţiei şi ale inspectorilor şcolari generali sau de specialitate, Alexandru Bajdechi, Marius Ghincea, Andrei Popa şi subsemnatul am atacat în instanţă Ordinul MECTS nr. 4247/2010, prin care este aprobat Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Consiliului Naţional al Elevilor (CNE), o organizaţie care de fapt nu exista în structura Guvernului României.

Dacă vreţi să aflaţi pe larg de ce am dat în judecată Ministerul Educaţiei, click aici. Conflictul de interese se vede din avion şi a fost semnalat recent şi de Adevărul, care subliniază că deşi ar trebui să reprezinte interesele elevilor, Consiliul Naţional al Elevilor este reglementat şi finanţat de minister. Că la nivel decizional treaba e diferită anul acesta deoarece Horia Oniţa are curaj şi putere să reprezinte elevii aşa cum trebuie la nivel naţional, asta e o chestiune de moment şi, din păcate, nu este vizibilă şi la nivel local. Asta pentru că mulţi dintre reprezentanţii judeţeni ai elevilor aleg în continuare să joace după cum le dictează inspectoratul sau profesorii coordonatori.

Horia, actualul preşedinte al CNE, ştie lucrurile astea, poate că încearcă să schimbe ceva, dar eu cred că soluţia este cea care există deja în Bacău şi Constanţa, pe care de altfel chiar el o pregăteşte şi la Bihor: asociaţii independente ale elevilor care apoi să se unească sub umbrela unei federaţii naţionale.

Revenind la proces, primul termen în dosarul 3026/2/2015 a avut loc ieri, 26 noiembrie 2015, când ne-am prezentat la Curtea de Apel Bucureşti pregătiţi de o dezbatere pe fond. N-a fost aşa, căci instanţa a dispus amânarea cauzei, pentru a da posibilitatea părţilor să ia cunoştinţă de cererea de intervenţie accesorie depusă de Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) în favoarea noastră, a reclamanţilor. Ne aşteptam cumva la această decizie, având în vedere că cererea de intervenţie AEC a fost înregistrată la dosar marţi, cu doar două zile înainte de înfăţişare.

ministerul educatiei

Chiar dacă a cerut judecarea în lipsă (asta apropo de importanţa pe care o dă speţei şi implicit elevilor), Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a fost reprezentat la primul termen de o doamnă consilier juridic, care a cerut un nou termen pentru că, citez, ministerul a demarat demersurile pentru consultarea asociaţiilor reprezentative ale elevilor, potrivit art. 14 din Legea Educaţiei nr. 1/2011 şi intenţionează elaborarea unui regulament de organizare şi funcţionare a Consiliului Naţional al Elevilor conform art. 94 alin. 3 din Legea Educaţiei.

Practic, ministerul a demarat demersuri pentru a elabora şi adopta aceeaşi Mărie dar cu altă pălărie. Spun asta deoarece Consiliul Naţional al Elevilor este în continuare o structură care nu a fost înfiinţată, care nu are statut juridic şi sediu, dar care are regulament de organizare şi funcţionare adoptat de Ministerul Educaţiei. Cu ce temei, nu ştiu. Dar poate ne explică reprezentanţii ministerului, asta dacă se prezintă cineva la următorul termen, fixat pentru 28 ianuarie 2016. Uite aşa am deja un prim plan precis pentru anul viitor.

Judecătorul a constatat competenţa Curţii de Apel Bucureşti şi a estimat durata procesului la 3 luni. Practic, până în primăvară e foarte posibil să ştim în sfârşit care e treaba cu acest Consiliu al elevilor. Poate reprezenta elevii dacă se află sub tutela financiară, juridică şi organizatorică a Ministerului Educaţiei?

Să nu vă aşteptaţi să comentez aberaţiile pe care le debitează propagandiştii de la Fluierul.ro. Auzi, suntem plătiţi de Soroş ca să îndoctrinăm tinerii cu ideologia progresistă. Am auzit-o şi pe asta. Astfel de reacţii exagerate nu pot decât să mă bucure deoarece ne confirmă că deranjăm sistemul.

palatul justitiei bucuresti (4)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *