Foto: A început Maraton 2014

Cel mai așteptat festival al verii în Bacău, Maraton 2014, a început ieri. Evenimentul se ține, ca și anul trecut, pe platoul Măgura (lângă Stația de meteorologie) și durează trei zile: vineri, sâmbătă și duminică. Aseară am fost acolo și mi-a plăcut ce am văzut.

Atmosferă degajată, două scene (LIVE și MNBQ), food court, o zonă lounge, una dedicată artelor (fotografii, picturi, chestiuțe handmade), adică un țarc bine pus la punct și la care se ajunge ușor. Sunt și locuri de parcare.

maraton 2014 ziua 1-5

În ceea ce privește muzica, peste 40 de artiști sunt așteptați la Maraton 2014. E muzică pentru toate gusturile: hip-hop, rock alternativ și electronică (cam minimal pentru gustul meu, dar merge). Nu știu dacă ar fi prins o scenă trance, dar cred că una „EDM” (electronic dance music) ar fi adunat mai mulți adepți.

Vineri. Paraziții, Truda, Infected Rain, Masked Toys și Secția Rock au fost aseară la scena live, în timp ce la MNBQ au învârtit butoanele Bill Patrick, Piticu, Vincentiulian, Alexandru Rusu si Mr Raltz & Sebastian Eric.

maraton 2014

Sâmbătă. Azi îi vom vedea pe scenă pe BUG Mafia, Șuie Paparude, Gojira & Planet H, The Jattz și Secna, iar la platane pe Cezar, Dubtil, Phrasis Veteris, Priku și Zotist.

Duminică. Live stage-ul aparține celor de la Subcarpați, Grasu XXL, Roadkill Soda, Luni La Teatru și Keeble. Nastia, Barac, Dubsons, Alexandra, Gescu și Zgîrie Disc bagă la MNBQ Stage.

În zonă sunt și motocicliștii de la Moldavia Bikers Bacău, care participă la Motor Bikers Party. Au venit mulți bikeri de prin țară cu această ocazie. Vă las cu câteva fotografii de aseară. Dat fiind faptul că fotografiile le-am realizat înainte de miezul nopții, s-ar putea să vă pară puțin gol la Maraton. N-a fost așa. După orele 1-2 s-a umplut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *