Dezbatere publica pentru modernizarea Insulei de Agrement Bacau

Anul trecut am postat pe blog cateva imagini cu machetele pentru modernizarea si reabilitarea Insulei de Agrement Bacau. Le puteti vedea aici! Totusi, nu cred ca acest obiectiv va arata atat de frumos si atat de spectaculos ca in machete, dar sper intr-o schimbare importanta in bine, ca in final bacauanii sa poata sa vina pe Insula sa isi petreaca timpul liber in conditii bune din punct de vedere al infrastructurii si de ce nu, al obiectivelor de interes care se vor gasi pe insula.


Ziarul de Bacau
a scris acum cateva zile ca „Insula de Agrement va intra intr-un amplu program de modernizare si reabilitare„. In acest articol se vorbeste despre cateva lucruri pe care le va avea insula dupa modernizare, printre care:

 • Aquapark
 • Skaterpark
 • Kidsland – un spatiu de joaca destinat copiilor
 • o zona moderna destinata sporturilor nautice
 • plaja de nisip (avem deja una, dar e murdara si nu foarte frumos amenajata)
 • un ponton de lemn extins peste apa pe latura de est a insulei
 • terenuri sportive multifunctionale cu posibilitatea acoperirii lor pe timp de iarna
 • un mic amfiteatru in aer liber pentru manifestari culturale diverse
 • terase pentru petrecerea timpului liber
 • biblioteca cu ceainarie
 • o sera pentru plante ornamentale cu spatiu de vinzare
 • transformarea in patinoar a terenurilor de sport acoperite
 • cafenele pe zona pontonului de lemn
 • parcare supraetajata pe doua nivele, la intrarea pe insula, cu o capacitate de 65 de locuri

In cateva cuvinte va fi un loc de agrement modern pentru toti bacauanii, pentru toate gusturile, pentru orice anotimp. Proiectul este estimat la aproape 45 de milioane lei fara TVA (1 250 000 euro cu TVA).
Articolul din Ziarul de Bacau din care m-am inspirat este unul dintre cele mai bune din presa bacauna din ultima vreme din perspectiva informatiilor oferite pentru cetatenii acestui oras.

In finalul articolului tin sa va anunt ca Primaria Bacau invita publicul interesat sa participe in data de 7 ianuarie 2010, la ora 14:00, la sediul Primariei Municipiului Bacau, la sedinta de dezbatere publica a Planului Urbanistic Zonal – Reabilitare si modernizare Insula de Agrement (pod acces, alei, parcare, retele edilitare, amenajari, agrement) si a Raportului de mediu pentru Planul Urbanistic Zonal.

Cum presupune proiectul ca va arata Insula de Agrement dupa modernizare? Asa!

7 thoughts on “Dezbatere publica pentru modernizarea Insulei de Agrement Bacau

 1. Kristofer…o problema. Proiectul nu mai e acelasi pe care il prezinti tu. Acum e o varianta cre presupune mai putine schimbari radicale. Asta din cate am citit in proiectul de hotarare votat de consiliul local era varianta cea mai costisitoare cu cele mai mari riscuri in ceea ce priveste amortizarea cheltuielilor. Ceea ce s-a votat acum e cu totul diferit, mai putin radical.
  Poti sa te documentezi de aici:
  http://www.primariabacau.ro/proiect.hotarare.reabilitare.insula1.pdf
  http://www.primariabacau.ro/proiect.hotarare.reabilitare.insula2.pdf
  Ca sa iti faci o idee despre cum ar arata insula dupa reamenazare uita-te la paagina 91 din cel de al 2-lea link.
  Cred ca proiectul fantezist propus anul trecut a avut mai mult un rol electoral.

 2. Citez: "Proiectul este estimat la aproape 45 de milioane lei (1 250 000 euro)". Cred ca calculul e un pic gresit.
  Si inca un singur exemplu ca macheta prezentata nu a proiectului actual: tu spui (si asa e) ca latura pt de est va fi construit un ponton din lemn, care va fi deservit de 6 terase (completez eu). Acestea nu se vad nici pe departe in macheta.

 3. Cred ca invitatia este pentru ianuarie 2010!
  In alta ordine de idei, eu nu vad proiectul acesta realizabil mai devreme de 4-5 ani. Banii pe care ii poate baga municipalitatea in asa ceva la acest moment sunt foarte putini!
  Si daca totusi se realizeaza si se doreste amortizarea investitiei inseamna ca vorbim de un pret mediu de intrare de 15-20 euro/persoana, ceea ce pt Romania este foarte mult. Suma la care se ridica investitia mi se pare exagerata si cred ca ar fi nevoie de o discutie foarte serioasa cu cei care contribuie la bugetul local. Sunt foarte multe lucruri care lipsesc in acest oras ca sa aruncam niste bani pe fereastra! Pentru asa ceva se poate gasi un investitor (nu ca la strand)! Asta e parerea mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *